Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Colt din Suseni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Suseni, Romania precum: adresa Manastirea Colt, cum ajung la Manastirea Colt, program Manastirea Colt, preturi Manastirea Colt, poze Manastirea Colt, localizare pe harta Manastirea Colt si alte detalii Manastirea Colt.

  • Locatie: Suseni, Hunedoara, Romania

Manastirea Colt este un asezamant religios situat pe Valea Rausorului, in satul Suseni din judetul Hunedoara. Lacasul de cult face parte dintr-un ansamblu care mai cuprinde o biserica si o cetate, monumente istorice de interes national.

Cetatea si biserica manastirii au construite intre anii 1310-1315, apartinand familiei Candestilor. Biserica a fost inaltata sub hramul “Duminica tuturor sfintilor” si se remarca prin amplasarea unui turn peste altar si prin resturile de pictura murala din interior.

Primii sihastri s-au asezat aici in secolul al XV-lea, intemeind asezarea de calugari “Raul de Mori” si au fost alungati de calvini in secolul XVII.

Dupa Revolutia din 1989, Episcopia Aradului a hotarat sa se reinfiinteze viata monahala la Cetatea Colt. In anul 1995 schitul a capatat viata prin formarea primului nucleu de calugari, condus de ieromonahul Calinic.

In prezent, complexul monahal cuprinde si o constructie de zid cu cinci chilii si o bucatarie pentru traiul calugarilor.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Suseni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Colt?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.