Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Comana din Comana, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Comana, Romania precum: adresa Manastirea Comana, cum ajung la Manastirea Comana, program Manastirea Comana, preturi Manastirea Comana, poze Manastirea Comana, localizare pe harta Manastirea Comana si alte detalii Manastirea Comana.

  • Locatie: Comana, Giurgiu, Romania

Manastirea Comana reprezinta un monument istoric situat in comuna Comana, judetul Giurgiu, ce a fost ridicat in anul 1461 de Vlad Tepes, atestat ca primul ctitor. Manastirea era nu doar un lacas de inchinaciune, ci si o fortareata pentru apararea tarii, fiind inaltata pe o fosta insula, in mijlocul mlastinilor. Accesul se facea pe o poarta aflata in nordul incintei, dupa ce se traversa un pod de lemn, usor de incendiat la vreme de primejdie.

Primul document care atesta Manastirea Comana dateaza din 27 septembrie 1461 emis de cancelaria lui Vlad Tepes.

Manastirea a fost recladita in anul 1588, de boierul Radu Serban, iar intre anii 1699-1700, Serban Cantacuzino cel de-al doilea ctitor atestat al manastirii, restaureaza biserica, adauga chili noi, inalta si repara zidurile. Acesta il pomeneste pe Radu Serban ca prim ctitor, in inscrisul sapat deasupra intrarii lacasului. In anul 1728, Manastirea Comana este inchinata la Sfantul Mormant, de catre Nicolae Mavrocordat, deoarece nu au mai existat mostenitori directi a ctitorului care sa se ingrijeasca de soarta ctitoriei. Prin aceste inchinari, manastirea incepe sa-si piarda din averi si mosii.

La lucrarile de reamenajare si reinsufletire a lacasului sfant din anul 1854, mormintele, inclusiv cel al lui Serban Cantacuzino, au fost distruse.

In anul 1908 intregul ansamblu arhitectonic de la Comana a fost restaurat prin grija Comisiunei Monumentelor Istorice, spre a cadea din nou in paragina, mai ales dupa cel de-al doilea razboi mondial. A fost nevoie de o noua restaurare, astazi pe cale de a se incheia, spre a reda Comanei infatisarea cuvenita.

Mausoleul Eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial a fost construit in incita manstirii in anul 1932, pe baza indicatiilor lui Nicolae Iorga.

De curand s-a confirmat ca Vlad Tepes a fost ucis in ultima sa batalie care s-a dat intre dealurile ce strajuie drumul Giurgiu – Bucuresti, la iesirea din comuna Daia si s-a ajuns la concluzia ca trupul lui a fost inhumat in biserica Manastirii Comana, care era ctitoria sa.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Comana, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Comana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.