Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Corbii de Piatra din Campulung Muscel, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Campulung Muscel, Romania precum: adresa Manastirea Corbii de Piatra, cum ajung la Manastirea Corbii de Piatra, program Manastirea Corbii de Piatra, preturi Manastirea Corbii de Piatra, poze Manastirea Corbii de Piatra, localizare pe harta Manastirea Corbii de Piatra si alte detalii Manastirea Corbii de Piatra.

  • Locatie: Campulung Muscel, Arges, Romania

Manastirea Corbii de Piatra este o manastire din Romania situata in judetul Arges, comuna Corbi, satul Jgheaburi, pe soseaua Campulung-Domnesti,

Prima atestare documentara, la 23 iunie 1512, in perioada domnitorului Neagoe Basarab (1512-1521), nu reprezinta si infiintarea manastirii. Astfel, avem marturii certe conform carora locasul ar fi existat si inainte de aceasta data. Caracteristicile stilistice, calitatea picturii, insotite in exclusivitate de inscriptii grecesti, coroborate cu stirile documentare, permit datarea cu certitudine a ansamblului la inceputul secolului al XIV-lea.

Biserica rupestra de la Corbi deriva tipologic din bisericile sala, cu doua altare dedicate unui hram dublu si caracteristice lumii bizantine din sec. X. Ea se inrudeste tipologic cu grupul de biserici rupestre din Capadocia. Biserica este deosebit de valoroasa, nu numai prin felul in care a fost implantata in stanca, ci si prin pictura care o impodobeste, despre care specialistii afirma ca este in cea mai pura traditie bizantina, datand din secolul al XIV-lea.

Langa biserica manastirii sapata in stanca (gresie) se afla trapeza manastirii, sala de mese a manastirii, si un spatiu daltuit la randu-i in stanca, despre care traditia afirma ca a fost folosit de Neagoe Basarab ca tribunal in aer liber, pentru a face judecati publice.

Ansamblul rupestru de la Corbii de Piatra constituie dovada concreta a existentei unor nuclee monastice de tip anahoretic in Tara Romaneasca inca inainte de organizarea bisericii muntene din secolul al XIV-lea.

Manastirile Corbii de Piatra, Namaiesti si Cetatuia lui Negru Vodă reprezinta cele trei asezaminte monahale rupestre din Romania despre care se spune ca alcătuiesc un triunghi echilateral cu latura de 20 km.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Campulung Muscel, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Corbii de Piatra?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Campulung Muscel