Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Crasani din Balaciu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Balaciu, Romania precum: adresa Manastirea Crasani, cum ajung la Manastirea Crasani, program Manastirea Crasani, preturi Manastirea Crasani, poze Manastirea Crasani, localizare pe harta Manastirea Crasani si alte detalii Manastirea Crasani.

  • Locatie: Balaciu, Ialomita, Romania

Situata pe malul drept al Ialomitei, Manastirea Crasani, manastire de maici, se afla in localitatea cu acelasi nume din judetul Ialomita. Ctitoria parintelui Adrian Fageteanu se afla la 2 km sud fata de Manastirea Balaciu si la 1 km sud fata de satul Crasanii de Jos, in apropierea stravechii cetati Helis. La sfarsitul anului 2000 se construia biserica de lemn iar in 2001 a fost infiintat Schitul Crasani. Asezamantul capata statut de manastire in anul 2003.

Biserica manastirii poarta hramurile ‘Sfantul Apostol Andrei’ (paraclisul) si ‘Cuvioasa Parascheva’ (biserica). Biserica este construita din lemn pe fundatie de beton, in forma de cruce, avand altar, naos cu turla, pronaos si pridvor inchis. Altarul este luminat de o fereastra mare la rasarit si alta la nord si are in exterior forma poligonala. Catapeteasma este din lemn, avand usile imparatesti si diaconesti sculptate.

Absidele naosului, largi si adanci, sunt luminate natural printr-o fereastra. Turla octogonala, mare si larga, este patrunsa de patru ferestre mari, cate una in fiecare punct cardinal. Pronaosul spatios primeste lumina de la o fereastra la sud, doua ferestre pe peretele nordic si o fereastra pe cel din vest. Pridvorul construit pe partea de miazazi a pronaosului este luminat de o fereastra la est, una la vest si alta la sud. Toate ferestrele bisericii sunt mari, din lemn, late si inalte. Portalul de acces in pridvor si pronaos consta intr-o usa dubla din lemn.

Peretii lacasului sunt captusiti cu scandura atat la interior cat si la exterior. Pardoseala din biserica (inclusiv in pridvor) este de scandura iar acoperisul din tabla zincata. Corpul de chilii este construit din lemn, pe nivel P+1, in care se afla trapeza, bucataria si sase chilii. In fata acestei cladiri (la sud) este o alta cladire din lemn, cu parter si mansarda, in care locuieste preotul slujitor. Ambele cladiri sunt orientate de la est la vest, au acoperisul inalt in doua ape cu invelitoarea din tegalina (pe baza de fibre din sticla).

Acces

  • din localitatea Balaciu, situata pe DN 2A Bucuresti-Urziceni-Slobozia, la 88 km N-E de Bucuresti, 38 km V de Slobozia si 24 km de Urziceni, DC 37 spre Crasanii de Jos, 7 km Sud pana la manastire.

Adresa

  • sat Crasani, com. Balaciu

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Balaciu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Crasani?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.