Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Crasna Gorj din Crasna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Crasna, Romania precum: adresa Manastirea Crasna Gorj, cum ajung la Manastirea Crasna Gorj, program Manastirea Crasna Gorj, preturi Manastirea Crasna Gorj, poze Manastirea Crasna Gorj, localizare pe harta Manastirea Crasna Gorj si alte detalii Manastirea Crasna Gorj.

  • Locatie: Crasna, Gorj, Romania

Manastirea Crasna se afla in comuna cu acelasi nume, judetul Gorj si a fost intemeiata in anul 1636 de marele Pitar Dumitru Filisanu.

Biserica este de tip bizantin, are pereti putin inalti fiind decorati cu un brau de caramida sub streasina si are o singura turla octogonala asezata pe o baza patrata deasupra naosului.

Catapeteasma este printre cele mai frumoase din tara. Este inalta pana la bolta, este de lemn, cu o sculptura ornamentala, poleita cu foi de aur.

In prezent, manastirea se afla in curs de restaurare: s-a consolidat si restaurat cladirea principala si s-a schimbat acoperisul tuturor cladirilor. In plan se afla construirea de chilii, trapeza, biblioteca.

Hramul bisericii este Sf. Nicolae.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Crasna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Crasna Gorj?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.