Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Crasna din Schiulesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Schiulesti, Romania precum: adresa Manastirea Crasna, cum ajung la Manastirea Crasna, program Manastirea Crasna, preturi Manastirea Crasna, poze Manastirea Crasna, localizare pe harta Manastirea Crasna si alte detalii Manastirea Crasna.

  • Locatie: Schiulesti, Prahova, Romania

Manastirea Crasna este o manastire ortodoxa, situata in satul Schiulesti, la 50 km N de Ploiesti, pe soseaua Ploiesti-Brasov. A fost construita in padure, langa raul Crasna, la poalele muntilor Ursoaia.

Comunitatile monahale de pe Valea Prahovei si a Teleajului s-au intemeiat inca din secolul al XV-lea. Manastirea Crasna a fost ridicata, probabil, la inceputul secolului al XVIII-lea, de cativa sihastri din Valeni.

Prima atestare documentara a asezamantului a fost in anul 1745, intr-un act de donatie in care se arata ca aici salasluia un schit de calugari, cu o biserica de lemn. Zidirea actualei biserici a inceput in anul 1824, fiind ctitorita de postelnicul Constantin Potolfea, ca biserica de mir pentru satul Bajenari, unde se refugiasera locuitorii din imprejurimi in timpul navalirii turcilor.

Sfintirea bisericii a avut loc la data de 6 mai 1828, cand s-a propus reinfiintarea obstei monahale. Primul staret a fost chiar ctitorul Constantin Potlogea, fiul preotului Radu Potlogea, care ii lasase o mostenire, ce a fost donata, ulterior, schitului. Aici se construiesc chili din lemn, populate cu calugari adusi din Cheia, Ciolanu. In anul 1836, singurul fiu al staretului se calugareste dupa moartea sotiei, cu numele de Nil Monahul si isi doneaza mosia schitului. Staretul infiinteaza o scoala pentru copiii din satele vecine, oferindu-le si cazare gratuita, in internatul schitului.

Schitul a fost afectat in timpul secularizarii averilor manastiresti din anul 1864, putinii calugari care au mai ramas, inchinanadu-l manastirii Cheia si schimbandu-i numele in schitul Crasna. In anul 1920 manastirea a fost jefuita de ocnasii de la Slanic, iar din anul 1964 a inceput sa se refaca, datorita staretilor Nicodim, Ghedeon si Galaction.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Schiulesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Crasna?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.