Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea de la Moisei din Moisei, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Moisei, Romania precum: adresa Manastirea de la Moisei, cum ajung la Manastirea de la Moisei, program Manastirea de la Moisei, preturi Manastirea de la Moisei, poze Manastirea de la Moisei, localizare pe harta Manastirea de la Moisei si alte detalii Manastirea de la Moisei.

  • Locatie: Moisei, Maramures, Romania

Manastirea de Moisei este o manastire de calugari ridicata in amintirea fiului lui Moise Coman, monahul Grigore in anul 1672 si poarta hramul “Adormirea Maicii Domnului”.

Biserica de lemn a manastirii a fost construita din lemn, de catre Mitropolitul Ardealului, Sfantul Ierarh Sava Brancovici si sfintita in anul 1672, cand se pun temeliile vietii manastiresti.

Manastirea de la Moiseni este renumita pentru valoroasele-i icoane vechi in stil bizantin, printre care se numara: icoana Sfantului Nicolae daruita bisericii in anul 1755 si icoana Adormirii Maicii Domnului. Aici se afla si o colectia de carte veche, ce confirma legaturile dintre Tara Romaneasca si Moldova cu Brasovul.

Lacasul de cult reprezinta stilul arhitectural baroc, lucru dovedit de iconostas si de decoratiile bogate si se diferentiaza de celelalte manastiri construite in stil maramuresean.

Interiorul a fost pictat in 1650 si finisat partial la sfintirea din anul 1672.

Aici a functionat un centru de pictura infiintat de Episcopul Dumitru Pop la inceputul secolului al XVII-lea, unde erau realizate icoane in stil post-bizantin traditional si arta renascentista.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Moisei, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea de la Moisei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.