Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Feleacu din Feleacu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Feleacu, Romania precum: adresa Manastirea Feleacu, cum ajung la Manastirea Feleacu, program Manastirea Feleacu, preturi Manastirea Feleacu, poze Manastirea Feleacu, localizare pe harta Manastirea Feleacu si alte detalii Manastirea Feleacu.

  • Locatie: Feleacu, Cluj, Romania

Manastirea Feleacu este un lacas de cult important pentru judetul Cluj, fiind situata in comuna Feleacu, zona cunoscuta inca din secolul al XV-lea. Aici a existat Episcopia Ortodoxa, devenita Mitropolie, ce a supravietuit timp de sase decenii.

Biserica Episcopala existenta si astazi a fost construita cu ajutorul domnitorului Stefan cel Mare si Sfant, in anul 1488. In sec. al XVI-lea a fost fondata Manastirea Sfanta Treime, ce a fost lasata in paragina la inceputul sec. XX. Din centrul cultural si religios reprezentat de Manastirea Sfanta Treime s-au pastrat pana azi icoane si numele unor egumeni.

Paraclisul manastirii este construit din lemn, avand forma de nava structurata in altar, naos si pronaos. Catapeteasma este din lemn de stejar cu sculptura executata de mesterii din comuna Bogdan Voda, judetul Maramures.

Pe pronaos se afla o turla oarba; intrarea se face prin vest.

Cele mai vechi icoane si picturi murale ale manastirii dateaza din secolul al XVIII-lea. La Manastirea Feleacu a fost copiat un liturghier slavon, in anul 1481, si un tetraevanghelier, in 1488, din ordinul arhiepiscopului Daniil, care-si avea resedinta aici.

Manastirea Feleacu este situata pe soseaua Cluj-Napoca-Turda la 8 km sud de oraşul Cluj Napoca pana aici circula autobuzul 10. Asezamantul este construit pe o terasa a satului, in aceeasi incinta cu locuinta parohiala.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Feleacu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Feleacu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Diadis
Cluj Napoca, Cluj

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Diadis

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.