Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Govora din Baile Govora, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baile Govora, Romania precum: adresa Manastirea Govora, cum ajung la Manastirea Govora, program Manastirea Govora, preturi Manastirea Govora, poze Manastirea Govora, localizare pe harta Manastirea Govora si alte detalii Manastirea Govora.

  • Locatie: Baile Govora, Valcea, Romania

Manastirea Govora este amplasata in judetul Valcea, pe raza comunei Mihaesti, la 6 km de Baile Govora si la 18 km de municipiul Ramnicu Valcea.

Ridicata partial in secolul al XIV-lea si al XV-lea, de boierul Albu cel Mare, sub domnia lui Vlad Dracul (1448-1476), Manastirea Govora este una dintre cele mai vechi manastiri din Tara Romaneasca.

Acest monument arhitectonic medieval de o rara frumusete a fost refacuta de Vlad Calugarul si Radu cel Mare intre anii 1492-1496. Intre anii 1640-1645, Matei Basarab o repara in intregime, in vederea instalarii tiparnitei pe care i-o daruise, la cererea sa, cu mesteri cu tot, mitropolitul carturar, roman de origine, Petru Movila de la Kiev.

Accesul in incinta manastirii se face pe sub turnul clopotnita etajat pe 4 nivele, avand o inaltime de aprox. 15m si o grosime a zidurilor de cca 2m. Incinta manastirii este de forma poligonala, aproape trapezoidala, avand lungimea, pe axul E-V de 60m, cu latura vestica masurand 67m si cea estica 30m.

Biserica “Adormirea Maicii Domnului” dateaza din timpul lui Constantin Brancoveanu. Are o catapeteasma din lemn de tei aurit, sculptata in stil brancovenesc. Exteriorul este simplu, zugravit in alb, decorat prin braul median compus din trei muluri la fel de groase, pictate. Pictura bisericii este in fresca, stil brancovenesc, realizata de zugravii apartinand scolii de la Hurez, fapt atestat prin inscriptiile pastrate.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baile Govora, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Govora?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Sofianu
Ramnicu Valcea, Valcea

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Sofianu

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.