Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Hadambu din Schitul Hadambului, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Schitul Hadambului, Romania precum: adresa Manastirea Hadambu, cum ajung la Manastirea Hadambu, program Manastirea Hadambu, preturi Manastirea Hadambu, poze Manastirea Hadambu, localizare pe harta Manastirea Hadambu si alte detalii Manastirea Hadambu.

  • Locatie: Schitul Hadambului, Iasi, Romania

Drumul catre “Manastirea Minunilor”, dupa cum mai este numita Manastirea Hadambu, este presarat cu case batranesti, gradini tacute cu flori si peisaje parca pictate de o mana dibace de artist. Pe drumul serpuit ce duce la lacasul de cult ai impresia ca urci cu sufletul, ca parca iti doresti sa te contopesti cu ceea ce te inconjoara.

Odata ajuns in satul Schitu Hadambului din comuna Mogosesti, te poti odihni la umbra fantanii din fata manastirii si sa iti potolesti setea cu o cana de apa proaspata.

Dincolo de portile manastirii simti ca intri intr-o lume sacra, in atemporal.

Documentele atesta existenta Manastirii Hadambu inca din anul 1659, cand voievodul Gheoghe ghica i-a daruit boierului grec Ian Hadambu un loc “in padurea Iasilor, la Dealul Mare”, pentru a construi o biserica cu hramul Nasterii Precistei si Nascatoarei de Dumnezeu. Ulterior, manastirea a fost botezata cu numele ctitorului ei, Hadambu, devenind un complex monahal fortficat defensiv, construit in a doua jumatate a secolului al XVII-lea.

Timp de aproape un veac manastirea a ramas pustie dupa ce calugarii greci, care locuiau acolo au abandonat-o, dupa secularizarea averilor manastiresti. Incepand cu anul 1937 si sfarsind cu 1960 , biserica a cunoscut o perioada in care pacea parea sa dainuiasca, urmand ca prin vointa staretului Iov Mazilu si cu binecuvantarea patriarhului Miron Cristea, lacasul a fost din nou populat cu monahi si chiar renovat.

Biserica si zidurile sunt construite din piatra de cariera sub forma unei fortarete, din cauza acelor vremuri vitrege cand navaleau turcii si tatarii, pradand manastirile. Ansamblul manastiresc vechi cuprindea biserica, stăretia veche, zidul de incinta (cu trei turnulete de colt rotunde) si turnul-clopotnita prin care se face intrarea in incinta.

Manastirea a fost redeschisa in 1990. Dupa redeschiderea manastirii s-au construit mai multe cladiri printre care o biserica noua cu hramul “Acoperamantul Maicii Domnului”, un arhondaric de dimensiuni mari, o stăreţie, un agheasmatar, un magazin bisericesc, un muzeu, o ferma zootehnica, un bazin de apa, trei fantani si un zid de incinta; de asemenea, s-au impodobit cu pictura si mobilier ambele biserici. Toate acestea au fost realizate cu cheltuiala exclusiva a credinciosilor.

In anul 2003 aici a izbucnit un incendiu ce a distrus 28 de chilii. Biserica veche a fost reconsolidata, i s-a facut un nou acoperis in stil moldovenesc, o noua catapeteasma, precum si un nou baldachin pentru icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.

In prezent, la Manastirea Hadambu vietuieste o obste de 10 calugari, care impleteste rugaciunea cu activitatile gospodaresti. Pelerinajele de hramul manastirii (8 septembrie) atrag aici mii de credinciosi.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Schitul Hadambului, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Hadambu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Schitul Hadambului