Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Hagigadar – Manastirea Dorintelor din Bulai, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bulai, Romania precum: adresa Manastirea Hagigadar – Manastirea Dorintelor, cum ajung la Manastirea Hagigadar – Manastirea Dorintelor, program Manastirea Hagigadar – Manastirea Dorintelor, preturi Manastirea Hagigadar – Manastirea Dorintelor, poze Manastirea Hagigadar – Manastirea Dorintelor, localizare pe harta Manastirea Hagigadar – Manastirea Dorintelor si alte detalii Manastirea Hagigadar – Manastirea Dorintelor.

  • Locatie: Bulai, Suceava, Romania

Manastirea Hagigadar este o fosta manastire armeneasca de maici, construita intre anii 1512-1513, in satul Bulai din comuna suceveana Moara.

Lacasul de cult poarta un nume armenesc si inseamna “indeplinirea dorintelor”.

Situata la 3 km de municipiul Suceava, manastirea atrage turisti prin arhitectura deosebita, precum si trecutul sau glorios.

Face parte dintr-un ansamblu format din doua obiective turistice:

- Biserica “Adormirea Maicii Domnului” – dateaza din 1512

si

- Zidul de incinta – construit in acelasi an.

Manastirea Hagigadar a fost ctitorita in timpul domniei lui Bogdan cel Orb, de catre Dragan Donavac, un negustor armean de vite (fapt inscriptionat pe usa de la intrarea in biserica).

Cercetatorii arheologi au dedus 3 etape in constructia acestei biserici:

1. In anul 1512 s-a constuit o biserica formata din naos si altar. La baza unui picior de schela au fost descoperite sapte monede de argint ce au pe o parte stema cu capul de bour al Moldovei.

2. In a doua jumatate a secolului al XVII-lea s-a construit actualul pronaos si o turla octogonala.

3. In a doua jumatate a secolului al XIX-lea s-a demolat zidul care separa pronaosul de naos si s-au construit doua pridvoare inchise spatioase, unul dintre ele pastrandu-se pana in prezent.

O descriere latina a Sucevei din anul 1693 atesta faptul ca in sudul orasului se afla o manastire de calugarite din veniturile careia erau intretinute aproximativ 40 de fecioare si vaduve. Insa, Manastirea Hagigadar nu a fost vreodata cu adevarat un lacas pentru calugarite, aici gasindu-si linistea niste femei retrase din lume, care duceau o viata austera.

Manastirea Hagigadar a fost afectata de o invazie inamica la inceputul secolului al XVIII-lea, urmand sa fie reparata de unul dintre stranepotii lui Dragan Donavac.

Biserica manastirii este construita in stilul artei moldovenesti, avand forma dreptunghiulara, iar turla octogonala si zvelta, asemanatoare cu cea de la Manastiera Dragomira, cu patru ferestre inguste dispuse in cele patru puncte cardinale.

Lacasul de cult este un important loc de pelerinaj pentru armenii din Romania si din diaspora. Liturghia se celebreaza aici de trei ori pe an, cu prilejul urmatoarelor sarbatori: Adormirea Maicii Domnului, Schimbarea la Fata si Sfintii Ioachim si Ana.

Daca doriti sa vizitati Manastirea Hagigadar sau alte obiective turistice din zona, aici puteti gasi oferte de cazare: Cazare Suceava.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bulai, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Hagigadar - Manastirea Dorintelor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.