Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Horaita din Cracaoani, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cracaoani, Romania precum: adresa Manastirea Horaita, cum ajung la Manastirea Horaita, program Manastirea Horaita, preturi Manastirea Horaita, poze Manastirea Horaita, localizare pe harta Manastirea Horaita si alte detalii Manastirea Horaita.

  • Locatie: Cracaoani, Neamt, Romania

Manastirea Horaita este situata in localitatea Cracaoani din judetul Neamt, la o altitudine de 600 m, nu departe de poalele muntelui Horaciorul. Lacasul de cult sta de veghe intre manastirile Almas si Varatec de aproape doua secole.

Asezamantul monahal a fost construit intre anii 1822-1824 de catre parintele Irinarh Roseti, sub hramul “Botezul Domnului”. Denumirea manastirii provine de la numele proprietarilor de pamant pe care a fost construit lacasul de cult si alte cladiri din comuna Cracaoani.

Actuala biserica a fost intaltata intre anii 1848-1867, cu contributia domnitorilor Grigore Alexandru Ghica si Alexandru Ioan Cuza. Unicitatea sa este data de elementele de arhitectura romano-bizantina combinate cu influentele rusesti surprinse in configuratia celor 8 turle ale bisericii.

Biserica are inaltimea de 20 m, latimea de 17 m si lungimea de 30 m. Zidurile au grosimea de 1,6 – 4 m si sunt construite din piatra, iar boltile din caramida. Pictura a fost realizata in stil neobizantin.

Catapeteasma Manastirii Horaita a fost realizata la Viena si este unica in Romania datorita asezarii amvonului deasupra usilor imparatesti si dispunerii neconforme cu traditia ortodoxa a doua registre: Registrul Sfintilor Apostoli si Registrul profetilor Vechiului Testament.

Printre podoabele manastirii se numara si Icoana Maicii Domnului “Izbavitoarea de seceta”, care se spune ca este facatoare de minuni, realizata in secolul al XVIII-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cracaoani, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Horaita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.