Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Horezu din Baile Govora, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baile Govora, Romania precum: adresa Manastirea Horezu, cum ajung la Manastirea Horezu, program Manastirea Horezu, preturi Manastirea Horezu, poze Manastirea Horezu, localizare pe harta Manastirea Horezu si alte detalii Manastirea Horezu.

  • Locatie: Baile Govora, Valcea, Romania

Lacasul de cult, cu Hramul "Sfintii Imparati Constantin si Elena&quot, a fost ctitorit intre anii 1693 – 1697 in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu. Actualmente se afla in patrimoniul UNESCO din 1993.

Numele manastirii vine de la huhurezi, o specie de pasari de noapte, cu un penaj colorat. Potrivit legendei mesterii tocmiti sa o construiasca, de teama turcilor, erau nevoiti sa lucreze numai noaptea cand cantau huhurezii.

Ansamblul manastiresc este format din doua incinte. Prima incinta este delimitata de ziduri din caramida. Cea de a doua incinta are pe trei dintre laturi cladiri iar la rasarit un zid. Intrarea in incinta principala se face pe sub o bolta larga ce are o poarta de lemn, masiva. In turnul clopotnitei se afla 4 clopote, avand intre 300 si 1000 de kg. Pe trei dintre ele este trecut numele domnitorului Brancoveanu.

La inceput manastirea a fost de calugari, dar din 1872 a devenit manastire de maici. In fiecare an trec pe aici peste 60.000 de turisti, dar cel mai mare pelerinaj are loc in timpul Pastelui.

Charles Diehl, specialist in arta bizantina, o considera "Le plus beau de toute Roumanie&quot. In anul 2005, in una din chiliile manastirii a fost cazat timp de 3 zile chiar Printul Charles al Marii Britanii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baile Govora, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Horezu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Manastirea este situata inalta localitate care imi scapa acum dar in niciun caz in Baile Govora.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.