Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Humorului din Gura Humorului, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Gura Humorului, Romania precum: adresa Manastirea Humorului, cum ajung la Manastirea Humorului, program Manastirea Humorului, preturi Manastirea Humorului, poze Manastirea Humorului, localizare pe harta Manastirea Humorului si alte detalii Manastirea Humorului.

  • Locatie: Gura Humorului, Suceava, Romania

Manastirea Humorului este situata mai sus pe raul Humorului, aproape de orasul Gura Humorului, imprejmuita de dealuri impadurite.

In jur, pe valea raului s-a format si satul ce da numele manastirii, Manastirea Humorului. Ruinele primei biserici a Manastirii Humorului sau Humor, cum era cunoscuta pe atunci, se afla cinci sute de metri distanta.

Un document mentionat de Alexandru cel Bun certifica faptul ca judecatorul Oana a construit o manastire in Humor. Judecatorul Oana a fost un boier bogat ce a avut de asemeni case si o biserica de piatra in Tulova.

Ruinele arata o mica biserica monahala cu trei turnuri si posibil o constructie deasupra naosului asa cum indica pilastri masivi ce o sustin in colturile camerei. Pronaosul a fost adaugat constructiei ceva mai tarziu.

Biserica a fost construita din blocuri masive de piatra decorate in exterior cu discuri emailate din ceramica si pictate in interior asa cum reprezinta fragmentele de pictura gasite de descoperirile arheologice.

Biserica manastirii Humor se numara, alaturi de bisericile de la Voronet, Moldovita, Sucevita si Arbore, printre cele 5 ctitorii impodobite atat la interior, cat si la exterior cu fresce bizantine, care le fac unice in lumea ortodoxa.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Gura Humorului, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Humorului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.