Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Jercalai din Urlati, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Urlati, Romania precum: adresa Manastirea Jercalai, cum ajung la Manastirea Jercalai, program Manastirea Jercalai, preturi Manastirea Jercalai, poze Manastirea Jercalai, localizare pe harta Manastirea Jercalai si alte detalii Manastirea Jercalai.

  • Locatie: Urlati, Prahova, Romania

Manastirea Jercalai este situata in apropierea orasului Urlati, pe malul stang al Cricovului Sarat, fiind cunoscuta si sub numele de Schitul Sfanta Maria Cricov.

Construita in anul 1731, cu o vechime de peste doua secole jumate, biserica a servit, vreme de doua secole, ca lacas de rugaciune credinciosilor din satul Luieriu-Reghin, judetul Mures. Ridicandu-si o alta biserica, satul Luieriu a daruit-o pe cea din lemn familiei regale, pentru Castelul Bran, in vecinatatea caruia a fost stramutata in anul 1932. Astfel, biserica a ajuns sa fie numita, impropriu, Biserica de lemn a Castelului.

Pe cand Castelul Bran a fost transformat in muzeu de arta feudala, in anul 1948, biserica a inceput sa se deteriozeze, intrucat era nefolosita si neingrijita. Astfel, in primavara anului 1956, biserica a fost demontata, transportata si amplasata la Cricov, in apropierea ruinelor vechii biserici de zid a schitului, pe altarul careia a fost asezata o cruce mare de piatra, cu o vechime de 400 de ani, adusa din Dobrogea.

Dupa amenajarea interiorului bisericii, in data de 8 noiembrie 1956, biserica a fost sfintita, primind hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril&quot.

Astazi, este vizitata de turisti din toata tara si nu numai, impresionand prin frumusestea picturii interioare de mare valoare artistica, dar si prin povestea ei deosebita.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Urlati, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Jercalai?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
RobertCodescu

robertcodescu

Amplasamentul ei între dealurile de la podgoria Dealu Mare te vor face să te îndrăgosteşti de această mânăstire de pe Valea Cricovului.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.