Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Magura Ocnei din Targu Ocna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targu Ocna, Romania precum: adresa Manastirea Magura Ocnei, cum ajung la Manastirea Magura Ocnei, program Manastirea Magura Ocnei, preturi Manastirea Magura Ocnei, poze Manastirea Magura Ocnei, localizare pe harta Manastirea Magura Ocnei si alte detalii Manastirea Magura Ocnei.

  • Locatie: Targu Ocna, Bacau, Romania

Manastirea Magura Ocnei se afla in orasul Targu Ocna, din judetul Bacau, fiind o manastire de maici ce poarta hramul “Inaltarea Domnului”. Lacasul de cult a avut o istorie tumultoasa, putin cunoscuta insa.

De-a lungul timpului aici au existat trei biserici, din care niciuna nu mai e in picioare azi. Localnicii povestesc ca prima biserica de lemn ar fi fost ridicata in perioada domniei lui Alexandru cel Bun, dar istoricii nu confirma aceasta varianta. Prima atestare documentara este din 1665, cand fata unui boier al zonei doneaza o parte din mostenirea ei Schitului de la Targu Ocna.

Din nefericire, comunistii au daramat in mod barbar si aceasta biserica, calugaritele au fost alungate si pe locul ei a fost infiintat un complex turistic. De abia in 1993 s-a construit o noua biserica, a patra, iar manastirea a fost reinfiintata.

Noua biserica este masiva, in forma de cruce, ridicata din caramida si placata cu piatra.

Accesul la manastire se face din Bacau spre Onesti, mergeti pe DN 11 vreo 50 km, apoi faceti dreapta in Onesti spre Comanesti pe DN 12A, mai mergeti inca 13 km, iar in Targu Ocna faceti stanga spre manastire, unde veti mai avea de parcurs o panta de vreo 500 metri pana la lacasul de cult aflat intr-o padure.

Lacasul de cult este situat la 15 kilometri de Slanic Moldova, asa incat multi turisti care isi petrec concediul in statiune pot veni si pe Muntele Magura, care a devenit in ultimii ani un loc de pelerinaj al credinciosilor.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targu Ocna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Magura Ocnei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Este foarte frumoasa si bine asezata intr-un loc plin de istorie dar drumul pana acolo te innebuneste: ingust, cu gropi si totusi asfaltat!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Casa Alpin
Slanic Moldova, Bacau

Vezi pagina unitatii de cazare Casa Alpin

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.