Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Negru Voda din Campulung Muscel, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Campulung Muscel, Romania precum: adresa Manastirea Negru Voda, cum ajung la Manastirea Negru Voda, program Manastirea Negru Voda, preturi Manastirea Negru Voda, poze Manastirea Negru Voda, localizare pe harta Manastirea Negru Voda si alte detalii Manastirea Negru Voda.

  • Locatie: Campulung Muscel, Arges, Romania

Manastirea Negru Voda se afla in Campulung-Muscel, in judetul Arges. Aceasta a fost ctitorita in anul 1215 de catre Radu Negru Voda, fiind considerata cea mai veche manastire din tara. In 1368 a devenit biserica de mir.

A fost reconstruita din temelii de Matei Basarab intre 1635-1638, cand redevine si manastire si restaurata integral intre 1955-1977.

Manastirea Negru Voda reprezinta cel mai important ansamblu monastic din Muscel. In componenta ei intra Paraclisul Domnesc al curtii voievodale, ulterior Biserica mare a manastirii, Biserica mica – bolnita – din primul sfert al veacului al XVIII-lea, Turnul clopotnita de la intrarea in incinta – secolul al XVII-lea, Casa Domneasca – secolul al XVII-lea construita pe vechi temelii din secolul al XIV-lea, Casele egumenesti – secolul al XVIII-lea, anexa casei domnesti si chiliile de la inceputul secolului al XIX-lea. Aici se mai afla si Hanul-Bazar al manastirii, disparut in 1746.

Adresa: str. Negru Voda nr. 41, Campulung Muscel

Hram: 15.08 – Adormirea Maicii Domnului


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Campulung Muscel, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Negru Voda?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Ma minunez pe zi ce trece ce frumuseti si ce valori avem inca in Romania, pacat ca nu prea le punem in valoare.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Campulung Muscel