Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Ostrov din Calimanesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Calimanesti, Romania precum: adresa Manastirea Ostrov, cum ajung la Manastirea Ostrov, program Manastirea Ostrov, preturi Manastirea Ostrov, poze Manastirea Ostrov, localizare pe harta Manastirea Ostrov si alte detalii Manastirea Ostrov.

  • Locatie: Calimanesti, Valcea, Romania

Manastirea Ostrov (judetul Valcea) a fost construita intre anii 1518-1522 si este situata pe o insula a lacului de acumulare de pe raul Olt, fiind conectata cu statiunea Calimanesti-Caciulata printr-un pod. A fost ctitorita de domnitorul Neagoe Basarab si sotia sa doamna Despina.

Credinciosi din toate colturile tarii vin aici pentru a se ruga la icoana facatoare de minuni a manastirii. Se spune ca tot icoana ar fi cea care a salvat manastirea de la scufundare in timp ce Oltul stergea totul in calea sa.

Podoaba arhitecturala interioara care a trecut testul vremii este “tampla aurita” din lemn de tei care dateaza de la zidirea bisericii. Icoanele de aici sunt foarte vechi, Icoana Maicii Domnului fiind restaurata in 1791 de Ioan Zugravul. Trebuie mentionat faptul ca numai trei icoane au ramas din vremea lui Neagoe Basarab: Sfantul Nicolae, Coborarea de pe Cruce si Sfantul Sava, toate de o valoare artistica insemnata, aflandu-se in prezent la Muzeul National de Arta al Romaniei.

Datorita construirii hidrocentralei Calimanesti, insula si biserica au fost ridicate aproximativ 6 m, evitadu-se astfel inudarea lor.

Manastirea Ostrov sau “Manastirea dintre ape” reprezinta un important obiectiv turistic pentru cei care viziteaza statiunea Calimanesti-Caciulata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Calimanesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Ostrov?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Schitul Ostrov si Manastirea Ostrov sunt unul si acelasi asezamant de cult.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Sofianu
Ramnicu Valcea, Valcea

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Sofianu

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.