Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Panaghia din Maries din Thasos, Grecia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Thasos, Grecia precum: adresa Manastirea Panaghia din Maries, cum ajung la Manastirea Panaghia din Maries, program Manastirea Panaghia din Maries, preturi Manastirea Panaghia din Maries, poze Manastirea Panaghia din Maries, localizare pe harta Manastirea Panaghia din Maries si alte detalii Manastirea Panaghia din Maries.

  • Locatie: Thasos, Grecia

Urmand drumul muntelui din Limenaria spre lacul de acumulare Maries, veti intalni pe partea stanga a drumului, Manastirea Panaghia, inconjurata de chiparosi inalti, care are hramul Adormirii Maicii Domnului, celebrat la 15 august. In biserica mare a manastirii, cu catapeteasma din lemn sculptat, se afla icoana miraculoasa a Maicii Domnului. In curtea manastirii exista si o biserica mai mica, ‘Timiou Padromou’, o bijuterie arhitectonica si de arta.

Manastirea Panaghia din Maries este populata de un singur calugar, care este ajutat de vaduvele din sat, o data pe saptamana, la curatanie si intretinerea domeniului cu flori si pomi fructiferi. Traditia leaga fondarea manastirii printr-o minune a Maicii Domnului. Ea a salvat sotia pasei din Thassos, iar acesta a permis locuitorilor sa construiasca biserica in onoarea ei. Biserica dateaza din anul 1813 si s-a cladit pe locul in care icoana Fecioarei Maria a savarsit miracolul.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Thasos, Grecia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Panaghia din Maries?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Thasos