Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Pangarati din Pangarati, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pangarati, Romania precum: adresa Manastirea Pangarati, cum ajung la Manastirea Pangarati, program Manastirea Pangarati, preturi Manastirea Pangarati, poze Manastirea Pangarati, localizare pe harta Manastirea Pangarati si alte detalii Manastirea Pangarati.

  • Locatie: Pangarati, Neamt, Romania

Manastirea Pangarati a fost construita in vremea lui Stefan cel Mare si reconstruita de Alexandru Lapusneanu (1552-1558).

Lacasul de cult este asezat in comuna Panagarati, intre Bicaz si Piatra Neamt. Accesul se face de pe soseaua Piatra Neamt – cuvant folositBicaz (DN15), pe un drum colateral ce urca pana in apropierea hidrocentralei “Dimitrie Leonida” de la Stejaru. Aici, in estul Munteului Botosanu, strapuns cu un tunel lung de aproape 5 km, pe malul stang al paraului Pangarati se afla Manastirea Pangarati, asezamant de mare importanta de pe Valea Bistritei.

Manastirea se remarca prin dimensiunile impresionante, fiind o biserica pe doua nivele, ceea ce ii da unicitate in arhitectura medievala din tara noastra.

Biserica mica de jos a fost transformata in capela, fiind scunda, cu pronaos, naos si altar. Deosebite sunt deschiderile operate intre naos si altar.

Intrarea in biserica de la etaj se face pe latura de nord, prin intermediul a doua pridvoare. Primul pridvor este deschis, iar al doilea inchis, acoperit cu o calota sferica incinsa intr-un brau zimtat din caramida, ce primeste lumina prin doua ferestre situate inspre apus.

Biserica de la parter este considerata ca fiind mai veche si incorporata bisericii lui Alexandru Lapusneanu in anul 1642, conform pisaniei.

Manastirea Pangarati adaposteste o colectie impresionanta de icoane vechi din secolul al XVIII-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pangarati, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Pangarati?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Nu cred ca am vazut atatea flori ca la acest sfant lacas de cult in nicio alta manastire. Foarte frumos.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.