Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Parepa din Colceag, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Colceag, Romania precum: adresa Manastirea Parepa, cum ajung la Manastirea Parepa, program Manastirea Parepa, preturi Manastirea Parepa, poze Manastirea Parepa, localizare pe harta Manastirea Parepa si alte detalii Manastirea Parepa.

  • Locatie: Colceag, Prahova, Romania

Manastirea Parepa este adapostita de satul Parepa-Rusani din comuna prahoveana Colceag. A fost inaltata sub hramurile: "Sfanta Treime, Izvorul Tamaduirii (Biserica mare) si Sfantul Nectarie (paraclisul)&quot.

Locul in care s-a construit biserica este invaluit intr-o aura de legenda. Se spune ca prin anul 1935, in sat locuia o fetita de 12 ani, numita Maria Petre, pe care satenii au numit-o "Fecioara din Parepa&quot, datorita premonitiilor si viziunilor sale. Aceasta a avut o viziune in care i s-a aratat un batran cu barba mare si ochi blanzi, albastri. Acesta i-a vorbit, spunandu-i ca ea va ridica o manastire in numele Domnului. Vestea s-a raspandit rapid, iar oamenii au inceput sa vina cu miile in Parepa-Rusani, doar pentru a o vedea pe fetita. In scurt timp, satul a devenit un loc de pelerinaj. Fecioara din Parepa a prezis cel de-Al Doilea Razboi Mondial si instaurarea sistemului comunist. Pe locul unde sedea Maria cand a avut viziunea a fost sapata o fantana care, dupa spusele localnicilor, vindeca boli.

Desi este atat de veche, manastirea nu are inca un corp de chilii sau picturi interioare, din cauza lipsei de fonduri.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Colceag, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Parepa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.