Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Piatra Scrisa din Armenis, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Armenis, Romania precum: adresa Manastirea Piatra Scrisa, cum ajung la Manastirea Piatra Scrisa, program Manastirea Piatra Scrisa, preturi Manastirea Piatra Scrisa, poze Manastirea Piatra Scrisa, localizare pe harta Manastirea Piatra Scrisa si alte detalii Manastirea Piatra Scrisa.

  • Locatie: Armenis, Caras-Severin, Romania

Manastirea Piatra Scrisa este situata in comuna Armenis din judetul Caras-Severin. A fost inaltata sub hramul “Duminica tuturor Sfintilor”, in anul 1788, data inscrisa pe o harta militara austriaca din acest an, unde este mentionata si Stanca Sfintei Treimi.

Aceasta zona este cunoscuta pentru o icoana “facatoare de minuni”, care se zice ca ar fi fost picatata de mana dumnezeiasca.

In jurul Manastirii PIatra Scrisa circula mai multe legende. Printre acestea se numara legenda conducatorului de oaste crestin, care spune ca acesta era urmarit de otomani si a cazut cu cal cu tot de pe coama unui deal pana in raul Timis si a scapat nevatamat. Drept multumire, el a dat porunca sa se zugraveasca o parte din Manastirea Piatra Scrisa.

O alta legenda spune ca un negustor de vite a fost surprins in Duminica tuturor Sfintilor de o furtuna puternica, iar un fulger a despicat stanca sub care se adapostise, dar prin minune dumnezeiasca el nu a patit nimic. Preotul din sat l-a sfatuit sa zugraveasca icoana Sf. Treimi.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Armenis, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Piatra Scrisa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.