Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Polovragi din Polovragi, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Polovragi, Romania precum: adresa Manastirea Polovragi, cum ajung la Manastirea Polovragi, program Manastirea Polovragi, preturi Manastirea Polovragi, poze Manastirea Polovragi, localizare pe harta Manastirea Polovragi si alte detalii Manastirea Polovragi.

  • Locatie: Polovragi, Gorj, Romania

La poalele muntelui Piatra Polovragilor, nu departe de Cheile Oltetului se afla localitatea Polovragi, renumita pentru pestera cu acelasi nume, dar si pentru Complexul Manastiresc vechi de mai bine de 500 de ani.

Biserica complexului este inconjurata de cladiri ce adapostesc chilii, dispuse ca un adevarat zid de aparare. De altfel, manastirea a fost folosita si in scopuri militare de catre Tudor Vladimirescu.

Construita in stil bizantin, biserica a avut de-a lungul timpului mai multi ctitori: Radu Comisul si Patru Spatarul, fii boierului Danciu Zamona, urmand ca dupa mai bine de o suta de ani sa intre in posesia banului Craiovei, jupanul Paraianu Milescu. La mijlocul secolului al XVII-lea, cu sprijinul domnitorului Matei Basarab, Danciu Paraianu ridica actuala biserica.

Aceasra a fost restaurata la sfarsitul secolului al XVII-lea de catre domnitorul Constantin Brancoveanu.

In anul 1738, episcopul Clement Lavrentie ctitoreste bolnita (spitalul manastirii), aflata in nordul bisericii.

Manastirea Polovragi cuprinde un tezaur muzeal cu o bogata colectie de icoane foarte vechi, pe lemn si sticla si o imensa biblioteca de carte veche, cu peste 3.000 de volume in slavona, romana si greaca.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Polovragi, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Polovragi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.