Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Probota din Probota, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Probota, Romania precum: adresa Manastirea Probota, cum ajung la Manastirea Probota, program Manastirea Probota, preturi Manastirea Probota, poze Manastirea Probota, localizare pe harta Manastirea Probota si alte detalii Manastirea Probota.

  • Locatie: Probota, Suceava, Romania

Manastirea Probota sau Pobrata, dupa denumirea veche, este situata in satul cu acelasi nume, ce apartine de orasul Dolhasca din judetul Suceava. Construita in anul 1530 de catre Petru Rares, manastirea poarta hramul Sfantul Nicolae.

De-a lungul istoriei, Manastirea Probota a avut un rol important pentru Moldova, indeplinind rolul de necropola domneasca intre anii 1522-1677. In prezent, aici sunt adapostite mormintele domnitorilor Petru Rares (1527-1538, 1541-1547) si Stefan Rares (1551-1552), al Doamnei Elena Rares si ai altor membri ai familiei domnitoare a Moldovei.

Datorita incarcaturii istorice, dar si a frumusetii arhitecturale, reprezentativa pentru zona Moldovei, Manastirea Probota a fost inclusa pe Lista monumentelor UNESCO din judetul Suceava din anul 1993, impreuna cu alte 6 manastiri din nordul Moldovei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Probota, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Probota?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.