Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Putna din Putna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Putna, Romania precum: adresa Manastirea Putna, cum ajung la Manastirea Putna, program Manastirea Putna, preturi Manastirea Putna, poze Manastirea Putna, localizare pe harta Manastirea Putna si alte detalii Manastirea Putna.

  • Locatie: Putna, Suceava, Romania

Manastirea Putna reprezinta un lacas monahal ortodox, unul dintre cele mai importante centre religioase si culturale de la noi din tara, denumit de catre marele nostru poet Eminescu “Ierusalimul Neamului Romanesc”.

Lacasul de cult este asezat in nordul Moldovei, la 33 de km de orasul Radauti si adaposteste un renumit muzeu manastiresc, unde sunt expuse manuscrise, icoane, obiecte de cult, broderii si alte marturii ale vietii monahale din Moldova.

Manastirea Putna a fost ctitorita de catre Stefan cel Mare, al carui mormant se afla aici. Piatra de temelie a fost pusa in anul 1466, iar constructia a fost terminata in 1469, urmand ca pana in anul 1481 sa fie adaugate turnul de la intreare si fortificatiile.

Odata ajungi la manastire veti fi intampinati de stema Moldovei, situata pe fatada estica, la intrarea pe sub arcul boltit al unui turn, datand din anul 1471. Turnul de la intrare a fost zidit in anul 1757 in vremea domnitorului Constantin Racovita.

Un eveniment important in istoria manastirii a fost Marea Serbare de la Putna din august 1871, la care au participat Mihai Eminescu si Ioan Slavici. Acestia au innoptat in sala de la etaj, de unde provine si numele dat Turnului Eminescu.

Paraclisul manastirii este asezat in vestul incintei si poarta hramul "Sfintii Apostoli Petru si Pavel, fiind construit in 1759, pe locul vechiului turn clopotnita, ce a fost deteriorat in urma unui cutremur in 1739. A fost pictat in tehnica “a fresco”, intre 1980-1984.

In sudul incintei se afla si Casa Domneasca, ridicata intre anii 1982 – 1988, ridicata pe temeliile celei vechi, distrusa de habsburgi. Constructia acesteia a fost supravegheata de insusi Prea Fericitul Parinte Teoctist.

Nu puteti rata Turnul Tezaurului, singura cladire ce s-a pastrat in forma initiala de pe vremea lui Stefan cel Mare, construit in 1481.

Din biserica originala s-au pastrat liniile arhitectonice specifice stilului moldovenesc, imbinate cu stilul bizantin, gotic si renascentist, fiind alcatuita din:

- pridvor

- pronaos

- gropnita

- naos

- altar.

Accesul in biserica se face prin cele doua usi laterale ale pridvorului, incadrate cu portaluri din piatra.

Gropnita sau camera mormintelor face trecerea catre naos, printre doua coloane masive. Biserica este incinsa la exterior de un brau rasucit in torsada, ce simbolizeaza Preasfanta Treime, motiv ce se regaseste si in ornamentatia interioara.

Daca doriti sa vizitati Manastirea Putna sau alte obiective turistice din zona, puteti puteti gasi oferte de cazare in apropierea acestora: Cazare Putna

Site-ul oficial al Manastirii Putna il gasiti aici.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Putna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Putna?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.