Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Rarau din Chiril, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Chiril, Romania precum: adresa Manastirea Rarau, cum ajung la Manastirea Rarau, program Manastirea Rarau, preturi Manastirea Rarau, poze Manastirea Rarau, localizare pe harta Manastirea Rarau si alte detalii Manastirea Rarau.

  • Locatie: Chiril, Suceava, Romania

Manastirea Rarau este asezata in satul Chiril, comuna Crucea si a fost inaltata in anul 1538, sub hramul “Sfantul Ioan Evanghelistul”.

Manastirea se afla pe Muntele Rarau, la aproximativ 25 de kilometri de asezarea de la poalele acestuia.

Lacasul de cult a fost ctitorit de catre domnitorul Petru Rares, ca semn de recunostinta pentru calugarii din zona, care i-au adapostit pe copiii si sotia, Elena, in anul 1538, cand acesta a fost schimbat de la domnie.

Manastirea Rarau cuprinde doua biserici, situate la cota 1.400. Cea mai veche dintre ele dateaza de pe vremea cand la conducerea Moldovei se afla Petru Rares, iar cea de-a doua a fost sfintita abia in anul 2000.

La Manastirea Rarau se poate ajunge din Piatra Neamt sau Targu Neamt, trecand prin Poiana Teiului, Brosteni si ajungand in satul Chiril. De la podul peste paraul Chiril se urca pe muntele Rarau pe un drum asfaltat aproape 4 kilometri , dupa care, din dreptul unei troite, se merge la pas, pe un drum neasfaltat (vara, pe timp insorit, se poate ajunge cu masina pana la manastire), alti 800 de metri.

Daca vreti sa vizitezi Manastirea Rarau sau alte obiective turistice din zona, aici puteti gasi oferte de cazare: Cazare Crucea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Chiril, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Rarau?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.