Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Rasca din Rasca, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rasca, Romania precum: adresa Manastirea Rasca, cum ajung la Manastirea Rasca, program Manastirea Rasca, preturi Manastirea Rasca, poze Manastirea Rasca, localizare pe harta Manastirea Rasca si alte detalii Manastirea Rasca.

  • Locatie: Rasca, Suceava, Romania

Manastirea Rasca este un lacas de cult ortodox din satul Rasca, judetul Suceava.

Manastire de calugari, Rasca a fost inclusa in lista monumentelor istorice din judetul Suceava, fiind alcatuita din 4 obiective:

- Biserica “Sf. Nicolae” (1542) – pictata in exterior, in stil bizantin

- Turnul clopotnita (secolul al XIX-lea)

- Chiliile (secolul al XIX-lea)

- Zidul de incinta (prima jumatate a secolului al XVII-lea).

Accesul se face de pe drumul national Roman-Falticeni, urmand drumul din partea stanga, din dreptul comunei Vadu Moldovei si trecand apoi prin Bogdanesti si Rasca. Aici veti intalni Manastirea Rasca, la baza unui deal impadurit, pe valea paraului cu acelasi nume, afluent al raului Moldova.

Manastirea Rasca isi are originea in Manastirea Bogdanesti, care a fost distrusa din temelii de catre tatari in anul 1510. A fost construita la ordinul lui Petru Rares, revenit pe tronul Moldovei in anul 1541.

Lacasul de cult a devenit metoc al Manastirii Probota.

Biserica avea dimensiuni modeste. fiind imprejmuita de ziduri cu creneluri si turnuri, pentru a sluji la nevoie ca cetate. Sfintirea sa a avut loc la data de 9 mai 1542, fiind aduse moastele Sfantului Nicolae.

Istoria Manastirii Rasca nu a a fost una lipsita de necazuri, in anul 1633 aceasra fiind pradata de niste talhari unguri, urmand ca in 1671 sa fie pustiile de tatari.

In secolul XVIII, dupa repetate jafuri, Manastirea Rasca a inceout sa decada, fiind efectuate lucrari de reparatie. Au fost realizate acoperisurile cu bulb de pe turnul portii si de pe cuhne, s-a daramat pridvorul si s-a inchis latura de sud.

Biserica Rasca a fost ctitorita in 1542 de Petru Rares si extinsa intre 1611-1617 de catre vornicul Costea Bacioc. Arhitectura deosebita si pictura ce a dainuit peste veacuri au facut din Manastirea Rasca o adevarata bijuterie a spiritualitatii romanesti. Obiectivul turistic este vizitat anual de pelerini si turisti dornici sa descopere frumusetea zonei Sucevei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rasca, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Rasca?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.