Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Rupestra din Sinca Veche, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sinca Veche, Romania precum: adresa Manastirea Rupestra, cum ajung la Manastirea Rupestra, program Manastirea Rupestra, preturi Manastirea Rupestra, poze Manastirea Rupestra, localizare pe harta Manastirea Rupestra si alte detalii Manastirea Rupestra.

  • Locatie: Sinca Veche, Brasov, Romania

Manastirea rupestra Sinca Veche este situata in localitatea cu acelasi nume, intre Brasov si Fagaras. Lacasul de cult se gaseste la poalele dealului Plesu.

Sinca Veche a fost atestata documentar in secolul al XII-lea si este in intregime sapata in piatra, compusa din: doua biserici, trapeze si bucataria manastirii rupestre.

Ansamblul monahal a primit denumirea de "Templul Ursitelor&quot datorita legendelor si a misterului in care este invaluit.

Specialistii aproximeaza ca ansamblul rupestru de la Sinca Veche are o vechime de peste 7.000 de ani si ca a fost creat de civilizatia care a construit Templul Alb din Insula Serpilor. Manastirea rupestra nu a putut fi datata cu precizie, majoritatea afirmand ca anul aparitiei este 1742, moment in care bisericile ortodoxe sunt interzise.

Arhitectura celor doua biserici este deosebita, de aceea cei mai multi cercetatori sustin ca nu este o constructie crestina; unul dintre elementele inedite ale manastirii este turla. La constructia acesteia a fost folosita gresie moale, fiind ridicata din interiorul incintei. Turnul interior are 10 m lungime si se termina cu o mica fereastra, prin care lumina cade pe altar.

Lacasul impresioneaza prin altarele cu sculpturi deosebite, simboluri Ying Yang, similare cu steaua lui David.

A fost introdus pe lista monumentelor istorice de interes national, fiind considerat unic in lume.

Accesul in Sinca Veche se face pe DN 68, cu masina, intre Brasov si Fagaras. Biserica rupestra se afla la 2 km de localitatea Sinca Veche.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sinca Veche, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Rupestra?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.