Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Santa Maria de ’Olearia din Maiori, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Maiori, Italia precum: adresa Manastirea Santa Maria de ’Olearia, cum ajung la Manastirea Santa Maria de ’Olearia, program Manastirea Santa Maria de ’Olearia, preturi Manastirea Santa Maria de ’Olearia, poze Manastirea Santa Maria de ’Olearia, localizare pe harta Manastirea Santa Maria de ’Olearia si alte detalii Manastirea Santa Maria de ’Olearia.

  • Locatie: Maiori, Coasta Amalfi, Italia

Manastirea Santa Maria de Olearia din Maiori, dateaza din secolul al X-lea si este situata de-a lungul drumului provincial in directia Salerno. Manastirea a fost construita la putin timp dupa Manastirea Capo d’Orso, cea mai importanta asezare monahala benedictina din intreaga zona Amalfi.

Santa Maria de Olearia este o asezare straveche construita in piatra care dateaza din secolul al X-lea, in intregime sapata in stanca, extinsa treptat pana cand a devenit o manastire. Structurata in trei capele suprapuse, la cel mai scazut nivel sunt cele mai vechi capele.

Pe peretele de est al antecamerei criptei sunt frescele cele mai bine conservate ale intregului complex de Santa Maria de Olearia: " Maica Domnului cu Sfintii". Alte imagini sunt ale lui Hristos flancat de Sf. Ioan Botezatorul si Sf. Ioan Evanghelistul. Absida centrala a Criptei il arata pe Hristos in picioare, in vesmant alb si mantie aurie, flancat de doi ingeri imbracati in haine bizantine. O scara ce duce de la Cripta la o terasa cu un nivel mai sus unde se afla Capela principala, care are o bolta transversala si spatii secundare cu bolti semicirculare. Pe peretii capelei se afla picturi cu scene din viata lui Isus. De pe terasa din fata Capelei principale, pe o scara se ajunge la “Capela Sf. Nicolae”.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Maiori, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Santa Maria de 'Olearia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.