Vizualizezi pagina obiectivului turistic Mănăstirea Santo Spirito din Agrigento, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Agrigento, Italia precum: adresa Mănăstirea Santo Spirito, cum ajung la Mănăstirea Santo Spirito, program Mănăstirea Santo Spirito, preturi Mănăstirea Santo Spirito, poze Mănăstirea Santo Spirito, localizare pe harta Mănăstirea Santo Spirito si alte detalii Mănăstirea Santo Spirito.

  • Locatie: Agrigento, Sicilia, Italia

Biserica si Manastirea Santo Spirito din Agrigento se gasesc intr-o singura cladire in centrul orasului sicilian. Intreaga cladire a bisericii are un plan dreptunghiular, si a fost construit in secolul al XIII-lea de familia nobila Chiaramonte. Interiorul bisericii Santo Spirito consta dintr-un singur naos, caracterizat prin stilul tipic medieval. Intreaga zona este decorata cu stuc si pictata de Giacomo Serpotta, toate lucrarile datate intre anii 1704 si 1708.

In partea de jos a altarului, partea religioasa a cladirii in care se afla altarul principal, se poate vedea „Triumful Duhului Sfant“, cu reprezentarea in partea de sus a lui San Bernardo si San Benedetto, inconjurat de o multime de ingeri. Pe peretele din stanga, puteti admira o statuie de marmura ilustrand „Madonna si Pruncul“, care apartine scolii de Gagini. In plus fata de peretii adiacenti aici pot fi admirate reliefurile minunate ilustrand „Fuga in Egipt“, „Prezentarea la Templu“, „Nasterea Domnului“ si „Boboteaza“, intotdeauna atribuita lui Serpotta, sculptor cunoscut. Plafonul Bisericii Santo Spirito este format din lemn casetat, executat in anul 1758. Pe dreapta Bisericii Santo Spirito se afla Manastirea sau Marea Abatie.

Manastirea Santo Spirito din Agrigento a fost fondata in anul 1290 de catre Marchisia Prefoglio, din familia nobiliara Chiaramonte. In curtea manastirii sau curtea interioara deschisa inconjurata de coridoare acoperite, puteti vedea diferite portaluri in stil gotic. Portalul principal este incadrat de coloane care sustin arcade ascutite si este flancat de ferestre luminoase, caracterizate printr-o serie de coloane unite intre ele prin elemente ornamentale artistice fine. In partea de nord a Manastirii Santo Spirito este Capela manastirii, construita in anul 1350 si comandata de Constance II Chiaramonte.

Manastirea Santo Spirito gazduieste Muzeul Civic, al carui sediu oficial se afla in Piazza Municipio, dar lucrarile de restaurare au fost mutat in aceasta cladire frumoasa din secolul al XIII-lea. Manastirea Santo Spirito din Agrigento este considerata una dintre cele mai frumoase si mai bogate, pentru operele de arta pe care le pastreaza in toata Sicilia.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Agrigento, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Mănăstirea Santo Spirito?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.