Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Sapanta-Peri din Sapanta, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sapanta, Romania precum: adresa Manastirea Sapanta-Peri, cum ajung la Manastirea Sapanta-Peri, program Manastirea Sapanta-Peri, preturi Manastirea Sapanta-Peri, poze Manastirea Sapanta-Peri, localizare pe harta Manastirea Sapanta-Peri si alte detalii Manastirea Sapanta-Peri.

  • Locatie: Sapanta, Maramures, Romania

Manastirea Sapanta-Peri este situata pe malul raului Tisa, in apropierea granitei cu Ucraina. A fost construita in amintirea vechii manastiri Peri, distrusa in anul 1761 de catre trupele generalului austriac Bukow, deoarece romanii refuzau sa treaca la catolicism. Aceeasi soarta au avut-o mai multe manastiri din Maramures, cand au fost modificate granitele Romaniei (dupa Al Doilea Razboi Mondial), iar tara noastra a pierdut o mare parte din terioriul sau, inclusiv cetateni care s-au trezit nevoiti sa traiasca intr-o tara straina.

Lucrarile de constructie ale Manastirii Sapanta-Peri au fost demarate in anul 1996, fiind finalizate in anul 2004.

Lacasul de cult poarta hramul “Sfantul Mihail si Gavril”. Arhitectura manastirii este specifica bisericilor de lemn maramuresene, cu unele caracteristici deosebite: pridvor in forma pentagonala, demisol siun etaj in trei trepte ce ajunge la inaltimea de 56 m.

Acoperisul inalt are in varf o cruce de fier, lunga de 7 m, cu greutatea de 400 kg.

Manastirea Sapanta-Peri face parte din circuitul turistic religios maramuresean, alaturi de manastirile Rohia, Barsana si Moisei, fiind vizitata de toti turistii care viziteaza Cimitirul Vesel de la Sapanta.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sapanta, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Sapanta-Peri?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.