Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Sf Ioan Botezatorul din Lipnita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lipnita, Romania precum: adresa Manastirea Sf Ioan Botezatorul, cum ajung la Manastirea Sf Ioan Botezatorul, program Manastirea Sf Ioan Botezatorul, preturi Manastirea Sf Ioan Botezatorul, poze Manastirea Sf Ioan Botezatorul, localizare pe harta Manastirea Sf Ioan Botezatorul si alte detalii Manastirea Sf Ioan Botezatorul.

  • Locatie: Lipnita, Constanta, Romania
  • Adresa: str. Trandafirilor, com. Lipnita, jud. Constanta, 907165

Manastirea Sf Ioan Botezatorul este o manastire de maici ce se afla pe drumul dintre Manastirea Sf Andrei si Dervent, situata in localitatea Lipnita, Jud.Constanta. Manastirea a fost infiintata in noiembrie 2004 si a fost inchinata Sfantului Ioan Botezatorul si Sfantului Mucenic Dasie, martir dobrogean care a trait in secolele 3-4.

Primul paraclis al manastirii a fost amenajat intr-un grajd donat de domnul Danciu Stelian. Tot in grajd s-au amenajat si chiliile pentru maicile adunate aici. Constructia casei monahale a inceput in anul 2005, pe un teren donat de Primaria Lipnita. Constructia paraclisului cu hramul Sfantului Mucenic Dasie (praznuit la 20 noiembrie) a inceput in data de 29 august 2006, data la care s-au sfintit si cele doua clopote ale manastirii, donate de Marian si Elena Simuloiu.

La data de 6 iulie, manastirea primeste, pentru paraclisul sau, o particica din mana Sf. Mucenic Dasie, cu ocazia vizitei Inalt Prea Sfintitului Ilarion, Mitropolit de Silistra, Bulgaria. Paraclisul inchinat Sf. Mucenic Dasie se afla la demisolul bisericii cu acelasi nume, sfintit la data de 29 august 2009. Acesta a fost construit dupa planurile arh. Ion Barladeanu, pictura in stil bizantin reprezentand sfinti din Dobrogea si scene din viata Sfantului Mucenic Dasie, fiind realizata de Adrian Botea.

La 29 august 2010, manastirea a primit o particica din cinstitele moaste ale Sfantului Ioan Botezatorul, cu ocazia sarbatoririi hramului. In paraclis se mai afla o copie a icoanei facatoare de minuni ‘Maica Domnului – Potoleste intristarile noastre’, adusa din Rusia. La data de 24 august 2014, manastirea a fost sfintita, lucrarile legate de constructia sa fiind finalizate dupa 10 ani.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lipnita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Sf Ioan Botezatorul?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.