Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Sfantul Ilie din Toplita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Toplita, Romania precum: adresa Manastirea Sfantul Ilie, cum ajung la Manastirea Sfantul Ilie, program Manastirea Sfantul Ilie, preturi Manastirea Sfantul Ilie, poze Manastirea Sfantul Ilie, localizare pe harta Manastirea Sfantul Ilie si alte detalii Manastirea Sfantul Ilie.

  • Locatie: Toplita, Harghita, Romania

Manastirea Sfantul Ilie din Toplita este ctitoria primului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Dr. Elie Miron Cristea.

Pictura a fost realizata de Dumitru Belizarie, cel care a pictat si Catedrala Patriarhala din Bucuresti. El a pictat in tempera pe panza, aplicata pe lemn. Catapeteasma este lucrata in Germania, la Munchen. E sculptura in lemn de tei imbracata in cerneala de aur iar la prima vedere creaza impresia ca este din metal.

Patriarhul Miron a inzestrat biserica Sfantul Ilie cu multe lucruri de mare pret, cu sfinte moaste, cu icoane pe care le-a dus in pelerinaj la Atena, la Constantinopol, la Patriarhia de Alexandria, adica in Egipt, la Patriarhia din Ierusalim si au fost tinute pe Mormantul Domnului mai multe zile, au fost sfintite pe Golgota cu apa sfintita de Patriarhul Miron in raul Ior.

Din 1928 asezamantul functioneaza ca manastire de calugari.

In 20 iulie 1994, la manastirea din Toplita s-a savarsit hirotonirea intru arhiereu a primului ierarh al Episcopiei Covasnei si Harghitei, P.S. Episcop Ioan Selejan.

Muzeul Manastirii Sfantul Prooroc Ilie din Toplita a fost sfintit si inaugurat in 30 mai 1995. Expozitia permanenta cuprinde un important fond de icoane pe lemn din secolul al XVIII-lea si fragmente ale vechii catapetesme de la biserica din lemn.

Muzeul omagiaza in mod deosebit memoria ctitorului manastirii din Toplita, Dr. Elie Miron Cristea, primul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Toplita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Sfantul Ilie?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.