Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Sfantul Ioan Casian din 23 August, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la 23 August, Romania precum: adresa Manastirea Sfantul Ioan Casian, cum ajung la Manastirea Sfantul Ioan Casian, program Manastirea Sfantul Ioan Casian, preturi Manastirea Sfantul Ioan Casian, poze Manastirea Sfantul Ioan Casian, localizare pe harta Manastirea Sfantul Ioan Casian si alte detalii Manastirea Sfantul Ioan Casian.

  • Locatie: 23 August, Constanta, Romania

Manastirea Sfantul Ioan Casian se afla in Dobrogea, pe Dealul Casienilor, centrul unor situri arheologice, un ansamblu de grote si adaposturi uitate, lasate de izbeliste.

Manastirea Sfantul Ioan Casian s-a ridicat in anul 2001, prin stradania parintelui ei staret, Iustin Petre. Biserica este construita din piatra alba, calcaroasa, manopera specifica zonei. Alaturi de biserica mai sunt doua corpuri administrative, cu camere de locuit si sala de mese.

Ambele anexe ale manastirii au la parter o terasa acoperita, trei coloane si trei arcade iar la etaj un balcon acoperit cu o sarpanta triunghiulara, cu acces din exterior pe o scara din lemn.

Pestera Sfantului Ioan Casian se afla la capatul unei poteci din spatele manastirii, trecand printr-o livada si coborand intr-o vale destul de abrupta, printre stanci si tufisuri uscate.

Intrarea in pestera se afla pe un perete de stanca, la o distanta de 5-6 metri fata de nivelul solului, deasupra potecii. Pentru a intra, se urca pe o scara metalica fixata pe peretele drept.

La intrare se afla o masuta cu icoane, candela si o carte de rugaciuni. In stanga se observa doua nise incapatoare, ca niste strane calugaresti. Intr-o latura a camerei se deschide un culoar ingust si scund, putin in panta, lung de aproximativ 5-6 metri pe care se poate inainta, in genunchi, pana la o alta incapere mult mai mica, unde se mai afla cateva icoane – aceasta este chilia sfantului.

Sfantul Ioan Casian a fost de neam scit, daco-roman, nascut in provincia romana Scitia Mica, la Marea Neagra. A intrat de tanar intr-o asezare monahala din regiune, unde a dobandit si o pregatire teologica.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in 23 August, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Sfantul Ioan Casian?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.