Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie din Sighisoara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sighisoara, Romania precum: adresa Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie, cum ajung la Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie, program Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie, preturi Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie, poze Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie, localizare pe harta Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie si alte detalii Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie.

  • Locatie: Sighisoara, Mures, Romania

Manastirea este situata la 6 km vest de orasul Sighisoara.

Manastirea este construita in stilul Cruce Greaca Inscrisa. Cu o nava mare, manastirea este picata in fresca stilul neobizantin si poseda moibilier sculptat din stejar.

Inainte de constructia Manastirii, in aceasta zona nu a existat vreun asezamant monarhal. Un grup de credinciosi in frunte cu protopopul Boian Ioan au facut demersuri la Arhiesopia Alba Iuliei pentru infiintarea acestei Manastiri.

Piatra de temelie a fost pusa de catre Arhiepiscopul Andrei Andreicut in ziua de 26 octombrie 1997. In anul 1999 a inceput constructia la corpul de chilii, lucrare care a fost terminate in anul 2000. In anul 2001 s-a inceput lucrarea Bisercii, care a si fost finalizata in acelai an, ulterior radicandu-se si anexele gospodaresti.

Desi este foarte aproape de oras, Manastirea este foarte linistita, fiind mai aglomerata duminica si in zilele de sarbatoare. Manastirea se gaseste la marginea unei paduri, intr-un decor foarte frumos, fiind ferita vara de temperaturile ridicate.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sighisoara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Se afla in afara Cetatii Medievale si este una dintre putinele obiectiuve monahale ortodoxe aici peste tot intalnesti biserici evangheliste fortificate!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Rex
Sighisoara, Mures

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Rex

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.