Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Sfantul Vasile cel Mare din Bodesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bodesti, Romania precum: adresa Manastirea Sfantul Vasile cel Mare, cum ajung la Manastirea Sfantul Vasile cel Mare, program Manastirea Sfantul Vasile cel Mare, preturi Manastirea Sfantul Vasile cel Mare, poze Manastirea Sfantul Vasile cel Mare, localizare pe harta Manastirea Sfantul Vasile cel Mare si alte detalii Manastirea Sfantul Vasile cel Mare.

  • Locatie: Bodesti, Neamt, Romania

Manastirea Sf. Vasile cel Mare din Bodesti se afla la jumatatea distantei dintre Piatra Neamt si Targu Neamt, pe partea stanga a soselei, in sensul de mers spre Targu Neamt. Asezamantul monahal a fost infiintat in anul 1996.

Alba, eleganta si maiestuoasa, biserica manastirii avea sa fie tarnosita de catre Mitropolitul Moldovei si Bucovinei la data de 27 august 2007. Atunci biserica a primit o particica din moastele Sfantului Ierarh Varlaam, acesta devenind, impreuna cu Sfantul Vasile, ocrotitor al lacasului de cult. Fostul schit de la inceputuri avea sa fie ridicat la rang de manastire. Biserica s-a construit pe un teren donat de o sateanca din Bodesti in scopul construirii unui lacas de cult. Acesta, precum si constructiile anexe, au fost ridicate cu bani din donatiile credinciosilor ortodocsi.

Situata intr-o depresiune a Subcarpatilor tinutului Neamt, biserica este inconjurata de cladiri monahale construite in stil brancovenesc. Biserica Manastirii Sf. Vasile cel Mare este construita in stil moldovenesc, in plan triconic, cu lungime de 39 m si latime de 9 m si prevazuta cu trei turle. Lacasul de cult are un altar, naos, pronaos cu doua pridvoare, unul inchis si altul deschis. La exterior se remarca simplitatea decoratiunilor, doar incadramente la usi si ferestre, in timp ce interiorul te cucereste pe deplin.

Catapeteasma, stranele si iconostasurile din biserica sunt realizate din lemn de stejar, bogat dantelat, realizate de maestrii sculptori in lemn nemteni. Pictura interioara este realizata al fresco de catre Gheorghe Matei din comuna Frasin, judetul Suceava. Decoratiunile interioare abunda in nuante de albastru colbalt si albastru azur, cu efecte vizuale cromatice dumnezeiesti.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bodesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Sfantul Vasile cel Mare?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

O manastire impunatoare, frumos construita dar parca prea moderna…fiind relativ recent infiintata nu prea are o istorie care sa te atraga.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 3 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.