Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril din Beresti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Beresti, Romania precum: adresa Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, cum ajung la Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, program Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, preturi Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, poze Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, localizare pe harta Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril si alte detalii Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril.

  • Locatie: Beresti, Galati, Romania

Biserica Manastirii Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil se afla in Galati si a fost construita ca schit in anul 1763 de calugarii de la Manastirea Neamt.

Biserica Manastirii Sfintii Arhangheli este un monument istoric, construit in stilul moldovenesc tarziu si cu influente ale arhitecturii muntenesti.

A avut un trecut zbuciumat, a fost incendiata si pradata in anul 1821 si restaurata in anul 1858. In incinta manastirii, in anul 1832 s-au tinut cursurile primei scoli publice din Galati.

Catapeteasma bisericii este din lemn sculptat, poleit cu aur. In biserica se pastreaza icoane foarte valoroase pictate pe lemn, datand din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea.

Actuala biserica a fost ctitorita intre anii 1802-1805 de catre un negustor din Galati care a dorit ca sfintele liturghii sa se savarseasca in doua limbi, greceasca si moldoveneasca.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Beresti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.