Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Sihla din Agapia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Agapia, Romania precum: adresa Manastirea Sihla, cum ajung la Manastirea Sihla, program Manastirea Sihla, preturi Manastirea Sihla, poze Manastirea Sihla, localizare pe harta Manastirea Sihla si alte detalii Manastirea Sihla.

  • Locatie: Agapia, Neamt, Romania

Manastirea Sihla este o manastire ortodoxa din secolele 18-19, care se afla la 8km de Manastirea Sihastria. Schitul Sihla a fost infiintat in anul 1731, la inaltimea de 1000 de metri, intr-o zona stancoasa.

In anul 1741, familia Cantacuzino ctitorea aici o biserica din lemn cu hramul ‘Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul’, care este si biserica principala. In anul 1813, biserica capata infatisarea actuala, fiind reinnoita cu temelie de piatra si pereti din barne de lemn, catapeteasma ramanand aceeasi din anul 1731. In anul 1763, Ionita Cantacuzino va construi in amintirea prietenului sau Ioan Coroi, mort la vanatoare de cerbi la rapa ce-i poarta azi numele, biserica din deal, denumita ‘Biserica dintr-un brad’, care are hramul ‘Schimbarea la fata’.

Nu departe de biserica dintr-un brad si chiliile vechi de sub stanca se afla, intre stanci, pestera Sfintei Teodora de la Sihla. Sfanta Teodora, din Vanatori, Neamt, a sihastrit, incepand cu sfarsitul secolului al 17-lea, timp de 60 de ani, din care 40 de ani in pestera care ii poarta numele. Accesul in pestera se face printre doi pereti de stanca. La intrarea in pestera te intampina icoana sfintei, iar printre stanci se intrevede altarul luminat de lumanari. Acest altar a devenit loc de pelerinaj pentru credinciosi.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Agapia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Sihla?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.