Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Sinaia din Sinaia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sinaia, Romania precum: adresa Manastirea Sinaia, cum ajung la Manastirea Sinaia, program Manastirea Sinaia, preturi Manastirea Sinaia, poze Manastirea Sinaia, localizare pe harta Manastirea Sinaia si alte detalii Manastirea Sinaia.

  • Locatie: Sinaia, Prahova, Romania

Manastirea Sinaia este unul dintre cele mai importante edificii de pe Valea Prahovei, fiind prima constructie din aria actualei statiuni, fiind ctitorita la sfarsitul secolului al XVII-lea.

Manastirea a fost construita de spatarul Mihail Cantacuzino, in urma unui pelerinaj la Muntele Sinai, unde impresionat de frumusetea manastirii Sfanta Ecaterina, s-a decis sa construiasca una asemanatoare la poalele muntelui Furnica.

Initial, manastirea a fost proiectata pentru a adaposti 12 calugari, dupa modelul lui Iisus si al celor 12 apostoli, dar in scurt timp a fost necesara construirea unei alte biserici mai mare si a unor chilii suplimentare pentru ca numarul calugarilor crescuse.

Deosebit de important este portalul bisericii care este sculptat, reprezentand la dreapta pe Moise cu Tablele Legii si in partea stanga pe fratele lui, Aaron, cu toiagul infrunzit. La mijlocul portalului se gaseste stema familiei fondatoare, familia Cantacuzino, vulturul bicefal ce tine in gheare semnele imperiale ale puterii: sceptrul si crucea. Pictura din pridvor si naos este cea originala, realizata de Parvu Mutu Zugravul, pictorul preferat al Cantacuzinilor.

In anul 1895, cu ocazia aniversarii a 200 de ani de cand fusese construita biserica veche, a fost deschis muzeul Manastirii Sinaia. Realizat sub indrumarea arhimandritului Nifon, staretul manastirii din acea perioada, noul muzeu avea sa fie primul muzeu religios din tara noastra, functionand neintrerupt pana astazi. Pe fatada muzeului au fost fixate in perete mai multe mozaicuri, unele cu subiect religios, lucrate in perioada interbelica de artista Nora Steriade.

Tot in curtea vechii manastiri, langa paraclis, se gaseste cavoul lui Tache Ionescu, prim-ministru in perioada Primului Razboi Mondial si care a avut un rol foarte important in unirea Tarilor Romane dupa razboi. Fiind bolnav, s-a vindecat la Manastirea Sinaia, lasand prin testament dorinta de a fi ingropat la manastirea unde s-a insanatosit.

Alaturi de sarcofagul sau se gaseste bustul celei de-a doua sotii, Adina, bust sculptat in marmura alba de sculptorul italian Roscitano, la Roma in septembrie 1926.

Pentru ca este una dintre cele mai representative biserici ortodoxe din Romania, Manastirea Sinaia adaposteste numeroase obiecte foarte valoroase. Printre acestea se numara prima Biblie tradusa si tiparita in limba romana, o colectie de icoane vechi de circa 200 de ani si epitaful executat de Ana Roth, piesa inclusa in patrimoniul UNESCO. Piesa impresioneaza prin designul inovator, cat si prin materialele folosite la desavarsirea ei: fir de aur si matase colorata pe panza de bumbac.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sinaia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Sinaia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Situata un pic mai sus de Casinoul din Sinaia Manastirea Sinaia are larg deschise portile pentru toti credinciosii!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Riviera
Sinaia, Prahova

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Riviera

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.