Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Snagov din Snagov, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Snagov, Romania precum: adresa Manastirea Snagov, cum ajung la Manastirea Snagov, program Manastirea Snagov, preturi Manastirea Snagov, poze Manastirea Snagov, localizare pe harta Manastirea Snagov si alte detalii Manastirea Snagov.

  • Locatie: Snagov, Ilfov, Romania

Manastirea Snagov reprezinta un important monument istoric situat in nordul judetului Ilfov, la 30 km de Bucuresti. Construita pe un ostrov, in partea nordica a lacului Snagov, reprezinta o adevarata bijuterie de arhitectura medievala.

Prima atestare documentara sub numele de Snagov apare in anul 1408, intr-un hrisov al lui Mircea cel Batran, dar sunt pareri ca aici exista un lacas de cult inca din vremea lui Vladislav I (1364-1379). De altfel, pe insula pe care se afla manastirea, sapaturile arheologice au scos la lumina zilei unelte si vase din epoca bronzului si din cea a fierului, monede romane si bizantine, care fac dovada unei locuiri vechi si neintrerupte pe aceasta insula.

Ansamblul manastiresc Snagov era inconjurat de ziduri puternice pentru aparare, strajuite de un turn inalt de observare si paza.Intre anii 1517-1521 manastirea a fost refacuta de catre Neagoe Basarab, dandu-i-se o forma apropiata celei de astazi.

In prezent, din intregul ansamblu arhitectonic de odinioara au mai pot fi admirate doar una dintre biserici, clopotnita si vestigii ale vechilor chilii.

In interiorul monumentului conservat – care si el a suferit numeroase transformari si restaurari – se mai pot vedea fresce din secolul al XV-lea, precum si portretele lui Neagoe Basarab si Mircea Ciobanul.

Biserica manastirii Snagovului a detinut numeroase obiecte de cult si de arta feudala, multe dintre ele fiind conservate astazi la Muzeul de Arta al Romaniei. In primul rand usa paraclisului, datand de la jumatatea secolului al XV-lea, care mentine elemente de arhitectura si peisaj executate cu mult simt artistic.

Se mai pastreaza de la sfarsitul secolului XV un panaghiar de argint aurit, bogat ornamentat si o anafornita daruita de Radu cel Mare, datand din jurul anului 1500, un chivot daruit de mitropolitul Varlaam .

Faima Manastirii Snagov este legata si de personalitatea aprigului voievod Vlad Tepes, care a ridicat un zid inconjurator, fortificand edificiul, a construit un pod, un turn de clopotnita, o fantana, un tunel de refugiu, precum si o inchisoare pentru tradatori si raufacatori.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Snagov, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Snagov?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.