Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Stanisoara din Calimanesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Calimanesti, Romania precum: adresa Manastirea Stanisoara, cum ajung la Manastirea Stanisoara, program Manastirea Stanisoara, preturi Manastirea Stanisoara, poze Manastirea Stanisoara, localizare pe harta Manastirea Stanisoara si alte detalii Manastirea Stanisoara.

  • Locatie: Calimanesti, Valcea, Romania

Manastirea Stanisoara este situata in judetul Valcea, localitatea Calimanesti, la poalele muntelui Cozia, pe malul stang al raului Olt. Pana in secolul al XVIII-lea, manastirea a fost numita “Nucet”, dupa aceasta data ea fiind numita “Stanisoara”, de la stanele de oi prezente in aceste locuri inalte.

Asezamantul monahal de la Stanisoara este unul deosebit de retras, la acesta ajungandu-se destul de greu.

La sihastria Nucet – Stanisoara, primul asezamant monahal a fost un schit construit din lemn – nu se cunoaste data construirii – ce se leaga de numele sihastrilor Meletie, Neofit, Isaia si altii, veniti pe aceste locuri de la manastirea Cozia.

Actuala biserica din piatra a fost construita intre anii 1903-1908, sub ctitoria episcopului Gherasim Timus, staret fiind Nicodim Manu. Biserica mare, cu hramul “Sfantul Mare Mucenic Gheorghe”, este o constructie masiva din piatra, cu o turla mare pe naos. Pictura interioara a fost realizata in anul 1948 de maestrul Dumitru Behzane si de elevul sau. Ferestrele bisericii au vitralii pictate cu sfinti. Manastirea Stanisoara pastreaza, ca odoare de pret, cateva icoane vechi aduse de la Sfantul Munte Athos de calugarii Sava si Teodosie, si un antimis daruit de Manastirea Cozia in anul 1809.

Acces: prin valea Pausa – Stanisoara, pe directia nord, plecand din halta CFR Pausa-Caciulata, la aproximativ 6 kilometri, sau din statia CFR Turnu, pe directia est, la aproximativ 4 kilometri.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Calimanesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Stanisoara?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Dupa un drum de vrteo 6 kilometri prin padure, cu un drum forestier acceptabil, am ajuns in acest colt de rai din mijlocul padurilor strabune! Nu poti sa descrii ceea ce simti in acea oaza de verdeata si liniste. Biserica Sfintei Manastiri, cu hramul Sf. Gheorghe este una foarte frumoasa!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Sofianu
Ramnicu Valcea, Valcea

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Sofianu

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.