Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Stelea din Targoviste, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targoviste, Romania precum: adresa Manastirea Stelea, cum ajung la Manastirea Stelea, program Manastirea Stelea, preturi Manastirea Stelea, poze Manastirea Stelea, localizare pe harta Manastirea Stelea si alte detalii Manastirea Stelea.

  • Locatie: Targoviste, Dambovita, Romania

Ansamblul arhitectural al Manastirii Stelea a fost inaltata in anul 1645, de catre Vasile Lupu, domnitorul Moldovei si este replica bisericii Trei Ierarhi din Iasi. Domnitorul a dorit sa consfinteasca impacarea sa cu domnul Munteniei, Matei Basarab, astfel a ridicat acest lacas de cult.Manastirea Stelea" a fost mentionata de catre Paul de Alep care a vizitat aceste meleaguri in 1653:

“Manastirea Stelea rezista unui asediu puternic, fiind ocupata de o ceata de cazaci cu femeile lor, care s-au luptat cu turcii si tatarii. Bisericii, ce era plina de lazi si provizii ale poporului, i-au dat foc; ea a ars cu totul pe dinauntru si pe dinafara, si cu ea a pierit, pacat, si acel iconostas de o atat de rara frumusete”.

Ajunsa metoc al Bisericii Sf. Gheorghe Nou din Bucuresti, la sfarsitul secolului al XVII-lea, Stelea va fi reinnoita in vremea domnitorului Constantin Brancoveanu.

In 1863, manastirea este transformata in biserica de mir si redevine manastire dupa 1990.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targoviste, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Stelea?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.