Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Strehaia din Strehaia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Strehaia, Romania precum: adresa Manastirea Strehaia, cum ajung la Manastirea Strehaia, program Manastirea Strehaia, preturi Manastirea Strehaia, poze Manastirea Strehaia, localizare pe harta Manastirea Strehaia si alte detalii Manastirea Strehaia.

  • Locatie: Strehaia, Mehedinti, Romania

Manastirea Strehaia este situata in judetul Mehedinti, aproape de centrul orasului Strehaia, pe soseaua nationala Craiova-Drobeta-Turnu Severin. Lacasul este ctitoria lui Matei Basarab, din anul 1645, fiind intemeiat de la inceput ca manastire pentru calugari.

In 1693, Constantin Brancoveanu repara biserica manastirii si ii adauga pridvorul. In 1826 aceasta este pictata de Barbu Zugravul si se fac reparatii radicale, asupra caselor si chiliilor. Dupa secularizarea averilor manastiresti manastirea s-a desfiintat, ramanand biserica de mir cu o proprietate de 75 ha teren pana in 1950.

Intre anii 1962-1969 Manastirea Strehaia este renovata de Directia Monumentelor Istorice din Bucuresti, redandu-i-se starea initiala.

Biserica cu hramul “Sfanta Treime” are forma de cruce, cu zid de caramida gros, inalta, cu o turla mare pe pronaos. Este compartimentata in altar, naos si pronaos.

Palatul domnesc (stapanire a Craiovestilor, azi ruinat) legat cu biserica printr-un culoar, a determinat modul in care aceasta este orientata, astfel incat, spre deosebire de toate celelalte lacasuri care-si au altarul la rasarit, ea are altarul orientat la sud.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Strehaia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Strehaia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.