Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Sucevita din Sucevita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sucevita, Romania precum: adresa Manastirea Sucevita, cum ajung la Manastirea Sucevita, program Manastirea Sucevita, preturi Manastirea Sucevita, poze Manastirea Sucevita, localizare pe harta Manastirea Sucevita si alte detalii Manastirea Sucevita.

  • Locatie: Sucevita, Suceava, Romania

Manastirea Sucevita reprezinta ultima dintre cele douazeci si doua de manastiri cu pictura exterioara din Bucovina. Legenda spune ca, dupa ce unul dintre pictori a murit cazand de pe schela, lucrarea s-a oprit iar peretele vestic al acesteia a ramas nepictat.

Manastirea a fost construita intre anii 1581-1601 de familia domnitorilor Movila, cu aportul mitropolitului Teodosie Barbovschi. Este formata dintr-o incinta spatioasa inconjurata de ziduri inalte, turnuri, paraclis, cladiri monastice, biserica.

Peretii exteriori ai bisericii au fost acoperiti in 1596 cu cel mai mare numar de imagini religioase existent pe o biserica din tara.Fresca exterioara a Manastirii Sucevita reprezinta una dintre cele mai valoroase compozitii ale picturii noastre medievale. Ea cuprinde “Scara lui Ioan Sinaitul “ si “Arborele lui Iesei”

Culoarea de fond a Manastirii Sucevita este verdele inchis.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sucevita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Sucevita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.