Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Tiganesti din Balotesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Balotesti, Romania precum: adresa Manastirea Tiganesti, cum ajung la Manastirea Tiganesti, program Manastirea Tiganesti, preturi Manastirea Tiganesti, poze Manastirea Tiganesti, localizare pe harta Manastirea Tiganesti si alte detalii Manastirea Tiganesti.

  • Locatie: Balotesti, Ilfov, Romania

Manastirea Tiganesti este situata in judetul Ilfov, la jumatatea distantei dintre Bucuresti si Ploiesti. Legenda sustinuta de faptul ca pomelnicul manastirii incepe cu Mihai Viteazul si Doamna Stanca, ne arata ca asezarea monahala exista inca de la inceputul sec. XVII.

La inceput aici exista o bisericuta de lemn in care ctitorii, familia Clapescu, asezasera pe Altar o bucata de marmura pe care era inscriptionata data: 1752. Boierul Tiganescu donase terenul si de aici numele “tiganesti” dat locasului respectiv.

In anul 1770, Schitul Tiganesti, slujit de calugari, trece sub administrarea Manastirii Caldarusani. In anul 1805, calugarii de aici sunt transferati la Caldarusani iar in locul lor sunt aduse calugarite de la Schitul Turbati, Manastirea Snagov si Schitul Maicilor din Bucuresti.

In anul 1812, biserica de lemn a fost demolata deoarece a devenit neincapatoare si in locul ei a fost ridicata biserica actuala, avand hramul “Adormirea Maicii Domnului”.

De-a lungul timpului, biserica si celelalte cladiri au fost afectate de cutrenmure, necesitand consolidari si restaurari, in urma carora au survenit diverse modificari. Astfel, pictura originara in fresca a bisericii se pastreaza doar in pridvor, restul picturii interioare fiind refacuta in 1929, in stil neobizantin, de pictorul Gheorghe Belizarie. Fatada bisericii a fost impodobita cu mozaicuri policrome, de catre pictorul Gheorghe Raducanu.

In cimitirul manastirii se afla biserica “Sf. Treime” construita in 1817, in plan trilobat, cu pridvor deschis, in stil brancovenesc. In incinta manastirii se mai afla turnul clopotnitei, trapeza, casele monahale.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Balotesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Tiganesti?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Un loc linistit, care te face sa te mai gandesti din când [n când la sensul vietii tale. Construita in jurul anilor 1850.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.