Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Turnu din Baile Govora, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baile Govora, Romania precum: adresa Manastirea Turnu, cum ajung la Manastirea Turnu, program Manastirea Turnu, preturi Manastirea Turnu, poze Manastirea Turnu, localizare pe harta Manastirea Turnu si alte detalii Manastirea Turnu.

  • Locatie: Baile Govora, Valcea, Romania

Manastirea Turnu se afla in localitatea Turnu, judetul Valcea pe malul stang al Oltului la doi kilometri de ctitoria voievodului Mircea cel Batran, Manastirea Cozia

In anul 1676, dupa ce episcopul Varlaam a acordat o grija deosebita pustnicilor de la Turnu. Dupa ce a ajuns mitropolit al Tarii Romanesti, construieste o bisericuta din piatra si caramida pe vechea temelie a bisericii de lemn, asezand sub ea moastele cuviosilor Daniil si Misail. De atunci, ea a devenit o asezare monahala cu viata statornica, sub obladuirea Manastirii Cozia.

Biserica are forma patrata, etajata, cu doua nivele, parter si etaj, la fiecare nivel fiind o biserica in care se tine slujba separat, de alt preot. Are o cupola centrala, cu acces pe scarile exterioare construite recent pe fatada de sud, dinspre lacul din apropiere.

La 28 octombrie 1901, Schitul Turnu este ridicat la rangul de manastire canonica.

O atractie deosebita pentru vizitatori sunt Chiliile sapate in piatra, considerate ca spatii unde au locuit primii pustnici turneni.

Hramurile manastirii sunt Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, Schimbarea la Fata.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baile Govora, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Turnu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Anul trecut de 1 decembrie am fost in incinta manastirii unde se afla si o pestera sapata in stanca unde au locuit pustnicii. Accesul se face pe un drum pietruit, dar bun paralel cu Oltul, si se trece prin doua mici tunele.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

romeo j

romeo-j

Am uitat sa mentionez ca nu se afla in localitatea Baile Govora ci la vreo 5 kilometri de Caciulata, pe DN 7, spre Sibiu!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.