Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Valeni din Salatrucu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Salatrucu, Romania precum: adresa Manastirea Valeni, cum ajung la Manastirea Valeni, program Manastirea Valeni, preturi Manastirea Valeni, poze Manastirea Valeni, localizare pe harta Manastirea Valeni si alte detalii Manastirea Valeni.

  • Locatie: Salatrucu, Arges, Romania

Manastirea Valeni este situata in satul Valeni, comuna Salatrucu, judetul Arges, la 23 km NV de Curtea de Arges, 58 km NV de Pitesti, 40 km NE de Rm. Valcea.

In anul 1692 a fost ridicata prima biserica din lemn de Zosima Schimonahul, fost Zaharia Gradisteanu (1691-1692); biserica a fost marita in 1810 de Dorotei arhimandritul, zugravita de stareta Platonida (1826-1829) si recladita pe acelasi loc de Ghenadie al II-lea al Argesului (1883-1884). Biserica din incinta a fost ridicata in 1887. Distrusa de cutremurul din 1940, ea a fost recladita din temelie intre 1948-1955 de Episcopul Iosif al Argesului.

Acces: din Curtea de Arges pe DJ 703H, 20 km NV, trecand prin Valea Danului, pana in satul Valeni. Din Valeni 2 km spre E pana la manastire;

Hram: Sfanta Treime (biserica mare), invierea lui Lazar (bisericuta bolnitei)


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Salatrucu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Valeni?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.