Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Vodita din Caransebes, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Caransebes, Romania precum: adresa Manastirea Vodita, cum ajung la Manastirea Vodita, program Manastirea Vodita, preturi Manastirea Vodita, poze Manastirea Vodita, localizare pe harta Manastirea Vodita si alte detalii Manastirea Vodita.

  • Locatie: Caransebes, Caras-Severin, Romania

Manastirea Vodita a fost ridicata de Sfantul Nicodim de la Tismana, indata dupa plecarea sa din tinutul Craina, unde pe pamantul sau natal, ctitorise Manastirile Vratna si Manastirita. Plecarea sa nu a fost intamplatoare, ci determinata de contextul istoric favorabil prozelitismului catolic in sudul Dunarii. Manastirea este situata intre Orsova si Drobeta Turnu Severin,

Sfantul Nicodim a fost sprijinit la ridicarea manastirii Vodita, pentru intarirea ortodoxiei la granita cu Ungaria catolica, chiar de catre Domnitorul Vladislav cel care i-a acordat si hrisovul de intemeiere. Inca din acest hrisov dat in anul 1374, aflam ca aceasta beneficia de statutul juridic si canonic de autocarmuire, sau samovlastie, singura avand dreptul „ sa-si puie carmuitor”.

Manastirea a fost mentionata documentar in 1385 alaturi de Tismana, intr-un manuscris al Voievodului Dan, semn ca la acea data teritoriul pe care se afla manastirea fusese recucerit. Manastirea a fost refacuta de Radu cel Mare in jurul anului 1500 si de Cornea Brailoiu in 1689, dar a cunoscut o decadere dupa razboiul austro-turc din anul 1718.

In anul 1990, a fost inceputa restaurarea ctitoriei voievodale si a fost construit un corp de chilii pentru desfasurarea vietii de obste.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Caransebes, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Vodita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.