Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Vorona din Agafton, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Agafton, Romania precum: adresa Manastirea Vorona, cum ajung la Manastirea Vorona, program Manastirea Vorona, preturi Manastirea Vorona, poze Manastirea Vorona, localizare pe harta Manastirea Vorona si alte detalii Manastirea Vorona.

  • Locatie: Agafton, Botosani, Romania

Manastirea Vorona se afla in comuna Vorona, judetul Botosani si este o manastire ortodoxa de maici. Denumirea vine de la paraul Vorona. Pana in 1968 Vorona a fost manastire pentru calugari, iar din 1968 a devenit manastire pentru calugarite, in fruntea obstei fiind randuita maica Teofana Scanteie, calugarita la Manastirea Rasca.

Biserica este o constructie din piatra si caramida in plan triconic, cu absidele semicirculare. Spatiul este impartit in altar, naos, pronaos si pridvor inchis. La proscomidie, intr-o racla de argint se pastreaza o cruce de lemn in mijlocul careia este fixata o cutiuta din argint, in care se afla parti din moastele Sfantului Ierarh Nicolae, daruite de cuviosul monah Ghedeon Varnav.

Pictura bisericii a fost realizata in ulei si a fost executata in 1869-1870 de schimonahul Vladimir Machidon, vietuitor la Vorona. In 1982 s-a executat o alta pictura in fresca de Nicolae Gavrileanu, s-a restaurat catapeteasma, s-au inlocuit stranele vechi cu altele noi si s-au construit noi chilii si staretia.

Clopotnita este asezata in partea de vest si are doua etaje.

In prezent, in Manastirea Vorona vietuiesc 54 de maici.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Agafton, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Vorona?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.