Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Voronet din Voronet, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Voronet, Romania precum: adresa Manastirea Voronet, cum ajung la Manastirea Voronet, program Manastirea Voronet, preturi Manastirea Voronet, poze Manastirea Voronet, localizare pe harta Manastirea Voronet si alte detalii Manastirea Voronet.

  • Locatie: Voronet, Suceava, Romania

Manastirea Voronet se afla situata in satul Voronet, sat asezat pe malul apei cu acelasi nume. Aici, in anul 1488, Stefan cel Mare a construit biserica Sf.Gheorghe (1488) a fostului schit Voronet, pentru confesorul si sfatuitorul sau de taina, Daniil Sihastru. Construita in plan triconic cu turla pe naos, manastirea respecta canoanele arhitecturii moldovenesti din epoca. Cine viziteaza biserica are ocazia sa admire in naos pictura originala, armonia cromatica de exceptie si tabloul votiv al lui Stefan cel Mare.

Mitropolitul Moldovei, Grigore Rosca, va adauga bisericii, in anul 1547, un pridvor inchis si hotaraste pictarea fatadelor cu fresce. Se presupune ca acest fapt s-a intamplat in timpul domniei lui Petru Rares, iar maestrul zugrav a fost pristavul Marcu. In anul 1550 a fost pictat si pronaosul. La interior, biserica este decorata cu picturi ca: Cina cea de taina, Impartasirea Apostolilor, Spalarea picioarelor, Patimile. Manastirea Voronet este si necropola unde se pastreaza pietre tombale (Daniil Sihastrul in pronaos si Grigore Rosca in pridvor). Icoane si strane din secolul al XVI lea intregesc zestrea decorativa a interiorului.

La exterior, peretele vestic este impodobit de o pictura murala, de o rara finete, care expune privirii elemente realist autohtone, pe un fond de un albastru ajuns celebru ‘albastrul de Voronet’, care si-a pastrat prospetimea culorii pana in zilele noastre. Compozitional, pictura ilustreaza scena ‘Judecatii de apoi’, unica in lumea crestina din estul Europei, ceea ce face din biserica manastirii Voronet ‘Sixtina orientului’, care a furat verdele ierbii si al frunzelor, albastrul cerului, florile si padurile tinuturilor carpatine, ingerii au fata junelor moldovence, arhanghelii canta din bucium, Raiul apartine moldavilor, iar Infernul turcilor.

Clopotele din clopotnita sunt cele din vremea intemeietorului, care si astazi continua (zic localnicii) sa-i evoce numele in dangatul lor: Ste-faaan, Ste-faaan.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Voronet, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Voronet?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.